"Ja bih volela da bolest više ne postoji": Snažna poruka dece koja su pobedila rak

Deca heroji i najveći pobednici

  • 0
NURDOR, deca pobedila rak Foto: NURDOR

U organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR održan je jubilarni deseti letnji "Kamp Ljubavi i Nade" namenjen deci i mladima iz cele Srbije koji su završili onkološko lečenje. Ove jubilarne godine broj dece učesnika kampa je najveći do sada - čak njih 64 sedam dana uživalo je u prirodi, druženju i posebno osmišljenim aktivnostima u kojima su im podršku pružali volonteri NURDOR-a.

Kao i svake godine, osnovni cilj Kampa je da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od maligne bolesti, pomogne na putu do potpunog oporavka uz obnavljanje samopouzdanja, samopoštovanja i vere u svoje sposobnosti.

NURDOR, deca pobedila rak Foto: NURDOR

Proces je zamišljen da korak po korak istražuju svoje mogućnosti i polako spoznaju da su u stanju da rade stvari koje su im se posle lečenja učinile nedostižnim.

Uz najmlađe učesnike u Kampu su boravili i roditelji - pratioci za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Kamp je i ove godine bio besplatan za sve učesnike.

NURDOR je prvi "Kamp Ljubavi i Nade" organizovao još 2010. godine i od tada je u njemu boravilo preko 700 dece, mladih i roditelja iz cele Srbije i regiona.

NURDOR, deca pobedila rak Foto: NURDOR

Kada medicina završi svoj deo terapije, da bi lečenje zaista bilo uspešno, potrebno je ovakvo mesto, na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život.

- Ovo je možda i najlepši deo rada sa NURDOR-om! Provesti sedam dana na mestu gde je sami izvor ljubavi i životne radosti, sa decom koja su pravi mali heroji i pobednici je jedna izuzetna privilegija. Zahvalni smo na svakom malom osmehu i zagrljaju koje smo razmenili u Ivanjici. Presrećni smo kada ih gledamo kako slave život, kako su hrabri i kako umeju jedni druge da podržavaju i ohrabruju - kaže Joland Korora, roditelj i predsednica UO NURDOR-a.

- Tada znamo da sve što radimo ima smisla i na ovom mestu se nakupimo "goriva" i motivacije za narednih godinu dana. Neizmerno smo zahvalni svim našim volonterima koji su izdvojili sedam dana svog letnjeg odmora da bi sa nama stvarali bolji svet. Mislim, deco, da smo uspeli - dodaje.

NURDOR, deca pobedila rak Foto: NURDOR

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA