Mali: Srbija za pet godina neće biti ista kao Srbija danas

Naglasio je da već uveliko gradimo nove puteve, a sa time će se nastaviti i dalje, jer želimo na pravi način da povežemo Srbiju sa drugim zemljama u regionu i Evropi

  • 53

Ministar finansija Siniša Mali, povodom investicionog plana koji je danas predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da smo, zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji javnih finansija, stvorili zdravu osnovu da u narednih nekoliko godina potpuno promenimo lice Srbije.

- Kada su vam finansije stabilne, počinjete da razmišljate o daljem rastu i razvoju zemlje, i to je upravo ono što sada radimo. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predstavio je investicioni plan koji će od Srbije napraviti ono čemu težimo decenijama unazad - razvijenu zemlju sa kvalitetnim uslovima za život - naveo je Mali u izjavi za javnost.

Naglasio je da već uveliko gradimo nove puteve, a sa time će se nastaviti i dalje, jer želimo na pravi način da povežemo Srbiju sa drugim zemljama u regionu i Evropi.

- Investicioni plan podrazumeva i izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže, sa fabrikama za prečišćavanje otpadnih voda, i to ne samo u Beogradu, već u celoj Srbiji. U planu je i digitalna infrastruktura, zatim stanovi za mlade bračne parove, ulaganja u energetsku infrastrukturu i turizam, poljoprivredu i preduzetništvo - naveo je Mali.

Ministar je istakao da su to su sve oblasti koje su važne za kvalitet života naših građana i za dalji razvoj zemlje i naglasio da Srbija za pet godina neće biti ista kao Srbija danas.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA