Odmor na Kopaoniku se pretvorio u pakao: Na autističnog dečaka (4) pala lampa, hotel preti tužbom

Mališan je izgubio svest, počeo da se tetura i povraća

  • 1
Kopaonik, hitna pomoc Foto ilustracija: Shutterstock

Želeći da odmori od svakodnevnih obaveza i briga, M.K. iz Novog Sada je sa svoje troje dece otišla na Kopaonik i odsela u jednom poznatom odmaralištu. Nažalost, u ponedeljak se ovoj porodici odmor pretvorio u agoniju nakon što se, dok su ležali na krevetu u hotelskoj sobi, sa zida odlomila lampa i udarila pravo u potiljak njenog sinčića.

Događaj je otežan činjenicom da dečak, koji na jesen puni četiri godine, ima autizam, s izraženom hiperaktivnošću.

- U trenutku gubi svest, dolazi sebi, dezorijentisan je, tetura, povraća - svedoči majka M.K.

Uznemirena i preplašena, kontaktira menadžera hotela kako bi pozvali pomoć, međutim, on tek nakon sat vremena obaveštava recepciju da treba pozvati hitnu pomoć. Za to vreme, M.K. je sama u sobi s decom, čekajući u agoniji na lekarsku pomoć, ne smevši nijednog trenutka da ih ostavi same.

Nakon duže od sat i po vremena (što je nedopustivo kada su povrede glave u pitanju), dolazi hitna pomoć i majku s povređenim detetom vozi u Rašku, odakle ih pedijatar upućuje za Novi Pazar.

Primaju ih na urgentno odeljenje, a potom dečiju hirurgiju gde je usledilo snimanje glave nekoliko puta. Doktorka na neurologiji insistira da ostanu na opservaciji, jer iako nije registrovana ozbiljnija povreda, "može samo da zatvori oči i više ih ne otvori". Za M.K. ta opcija nije moguća, jer je hotelskoj sobi ostalo dvoje uplašane dece koji sve vreme zovu majku telefonom i plaču.

- Hitna nas vraća do Raške, tamo nas čeka zaposlena iz hotela i vraćaju nas u hotel. Od toga prave famu kako su nam izašli u susret i kako treba da im se klanjamo što su nas prevezli 20 kilometara. Sutradan tražim da razgovaram sa odgovorim licem, izbegavaju, upućuju na pogrešne ljude - priča uznemirena majka.

M.K. zahteva od zaposlenih u hotelu da ih vrate u Novi Sad, jer se dete ponaša kritično, kao i povrat novca. Kao da nije dovoljan nemili događaj, potencijalno veoma opasan po mališana, počinje nova drama.

- Angažuju advokata koji me obaveštava da će nas tužiti za uništavanje apartmana. Kasnije nude dogovor da potpišem izjavu da ih neću tužiti i medijski goniti, vraćaju nas odmah u NS i refundiraju troškove boravka - objašnjava ona.

Stanje malenog dečaka sada je stabilno, s tim što mu je prepisano strogo mirovanje, što je u njegovom slučaju gotovo nemoguće, jer ima hiperaktivnost. Zabrinuta majka ne može da se posveti nezi deteta, jer pored brige kako je jak udarac uticao na njegovo delikatno stanje, sada treba i da misli o tužbi kojom joj se preti.

(Telegraf.rs/Moodiranje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA