≫ 

Ministarstvo objasnilo otkaz medicinskoj sestri iz Zvečanske: "Ovo je teška povreda radnog odnosa"

Ministar Ðorđević istakao je da će svaki postupak povrede radne obaveze zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite biti strogo sankcionisan

  • 15
Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

Medicinskoj sestri Ð. A. koja se nesavesno, suprotno od propisa, zakona i pravila, ponašala prema štićeniku Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, prekinut je radni odnos, saopštilo je danas Ministarstvo za rada, zapošljavanje, boračka i socijalna puitanja.

- Odluka o donošenju rešenja o prekidu radnog odnosa (otkazu) medicinskoj sestri Ð. A. predstavljena je prilikom sastanka koji je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević održao sa direktorom Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoranom Milačićem i rukovodiocima ove Ustanove - navodi se u saopštenju.

Ministar Ðorđević istakao je da će svaki postupak povrede radne obaveze zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite biti strogo sankcionisan.

Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

- Nakon pažljive analize nemilog događaja, poštujući zakonsku proceduru, direktor je doneo odluku o prekidu radnog odnosa Ð. A. jer je ustanovljena teška povreda radnog odnosa. Zaposleni u Centru su stručni ljudi koji predano i sa mnogo ljubavi obavljaju svoj posao, te je nedopustivo da pojedinac svojim neprimerenim postupanjem ugrozi integritet čitave Ustanove - rekao je ministar.

Direktor Centra Zoran Milačić objasnio je da se na sastanku, osim o okončanju disciplinskog postupka, razgovaralo i o problemima sa kojima se zaposleni suočavaju, o budućim ulaganjima i izmenama zakona, kao i o drugim aktuelnostima u vezi sa radom ustanove, navedeno je u saopštenju.

Da podsetimo, polovinom jula na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako Ð. A. jedno dete baca u krevetac, a potom mobilnim telefonom slika druge mališane.

VIDEO: Medicinska sestra u Zvečanskoj bacaka bebu i deci fotografiše lica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    17. avgust 2019 | 12:33

    Kolikp godina ima ova medicinska sestra kada se pisu Inicijali umesto punog imena i prezimena i slike ?Sutra ce poceti da radi u nekom privatnom vrticu ili medicinskoj ustanovi.

  • sonja

    17. avgust 2019 | 12:35

    Čoveče kako ništa! Bacila je dete u krevetac kao vreću. Strašno!

  • Гога

    17. avgust 2019 | 14:15

    Ја бих је прво добро налупала

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA