Novi troškovi za vozače: Od početka godine će morati da izdvoje 4.000 dinara u ovom slučaju

Sve registarske tablice starije od 9 godina će od 1. januara 2020. morati da se zamene novim

  • 14

Od početka sledeće godine sve registarske tablice starije od 9 godina moraju da se zamene novim i to podrazumeva i novu saobraćajnu dozvolu i registracionu nalepnicu.

Prema Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila, svi vozači koji su uzeli registarske tablice pre 2011. godine, od 1. januara 2020. godine na svoj automobil će morati da stave nove tablice, a što će svakog od njih koštati oko 4.000 dinara, piše Jugmedia.

S obzirom na to da je u Srbiji prošle godine bilo oko dva miliona registrovanih vozila, to znači da će trošak zamene tablica, koje su ranije važile neograničeno, odnosno do zamene saobraćajne dozvole, iznositi 7,88 milijardi dinara.

Prema prvobitnom pravilniku, njihov je rok trajanja bio 7 godina, koliko važi garancija za zaštitnu foliju kojom su presvučene, iako su urađene po najsavremenijoj tehnologiji Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca.

Produžetak ovog roka trajanja tablica za dve godine omogućen je izmenama i dopunama Pravilnika 2017. godine zbog čega ovaj trošak dolazi na naplatu sledeće godine.

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AG CH

    19. avgust 2019 | 18:06

    Ovo već liči na pljačku,ako nije tablica nije oštećena i sadržaj važeći što je zameniti,ovde gde sam tablica može biti i 50 god. samo da je cela i neoštećena.

  • Zis

    19. avgust 2019 | 17:42

    Kakva pljačka ovog glupog naroda,čuj istekao rok tablicama ,pa nije sir da se pokvari nego obican lim .Svajcarci imaju jedne tablice za pet automobila i vaze dokle god imas automobil a kod nas imaju rok trajanja ,e jadna li si Srbijo .

  • Vladimir

    19. avgust 2019 | 18:48

    Drzavo sad polako vec pocinjes da preterujes,pocinje da smrdi polako,kad god treba para izmislite neki novi zakon,i odma po dzepu gradjana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA