Arno Gujon, Francuz srpske duše: Proširićemo farme na Kosmetu, pokušaćemo da zadržimo mlade u Srbiji

Francuz je objavio video u kojem govori o budućim planovima u vezi sa humanitarnim radom na KiM

  • 15

Arno Gujon, francuski humanitarac koji godinama živi u Beogradu i pomaže Srbima na Kosmetu, danas je sa svojim prijateljima podelio video u kojem se uživo javlja iz kancelarije u srpskoj prestonici predstavljajući nove projekte svojih organizacija.

- Veliki pozdrav svima iz moje kancelarije u Beogradu! U ovom video snimku govorim o budućim planovima u vezi sa humanitarnim radom na KiM kao i o novim idejama koje želim da sprovedem ove godine zajedno sa svojim saradnicima - napisao je na svom Tviter nalogu Gujon.

U snimku najpre pokazuje koje srpske knjige čita i navodi da je trenutno na redu "20 srpskih podela" Duška Kovačevića. U njegovoj kancelariji nalazi se i časopis njegove organizacije "Solidarnost za Kosovo" koji se objavljuje jednom u tri meseca, a koji ima za cilj da francusku javnost informiše o stanju na Kosovu i Metohiji.

- Uskoro obilazimo škole po Kosmetu, kako bismo ih renovirali. U saradnji sa Eparhijom ćemo proširiti kapacitete farmi i mlekara. Imamo puno projekata u oblasti poljoprivrede i stočarstva - naveo je humanitarac.

On je otkrio i da je u planu novi projekat udruženja "Inicijativa za natalitet i ostanak mladih u Srbiji" koje će pokrenuti sa prijateljima.

- To je udruženje koje sam osnovao pre 3 godine sa Petrom Slavkovićem sa ciljem da se bavimo tim važnim pitanjem. Sećam se, kada sam bio prvi put na Kosmetu, pre 15 godina, otac Petar mi je rekao: "Najveći problem Srbije je natalitet. Ostanak mladih ovde". Ono što želim kroz ovo udruženje je da razmišljamo zašto mladi odlaze, da ih pitamo, da se sretnemo sa njima - istakao je Gujon.

On je poručio da će narednih nekoliko meseci obilaziti mlade u Srbiji i beležiti ono što mu budu rekli, nakon čega će napraviti izveštaj.

- Svi zajedno treba da razmislimo šta možemo da učinimo po tom pitanju. Svojim delovanjem možemo da utičemo na svet oko nas, da ga učinimo boljim. Kroz ovaj projekat možda saznamo nešto novo, i ako uspemo da makar jednog mladog čoveka uspemo da zadržimo, već smo pobedili - poručio je Francuz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt-Bec

    6. septembar 2019 | 17:17

    Arno Brate da si nam ziv i zdrav, blago Majci koja te je rodila!!! Srbi sa prostora KiM Slavice te kao svoje Vitezove, koje komunjare pokusavaju da izbrisu iz Srbske Istorije...

  • 👤

    6. septembar 2019 | 17:39

    Више од пријатеља. Као род најрођенији. Жив био брате и Бог нека чува Тебе и твоју породицу.

  • Gordana,K Reka,Zlatibor

    6. septembar 2019 | 18:17

    Retki su takvi ljudi Takvih iskrenih cistih dusa ,je malo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA