Sramno ponašanje obezbeđenja autobuske stanice u Kragujevcu osudila i Zorana Mihajlović

Pripadnik obezbeđenja držao je ženu na zemlji i nije joj dozvolio da ustane

  • 49
Autobuska stanica Kragujevac, zena, radnik obezbedjenja

Printskrin: Instagram/infokg.rs

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, najoštrije je osudila nasilno ponašanje pripadnika obezbeđenja autobuske stanice u Kragujevcu koji je juče zlostavljao i mučio jednu putnicu na peronu.

- Ne postoji opravdanje za takvo ponašanje - da jednu ženu poput okorelog kriminalca pripadnik obezbeđenja muči i nasilnički drži na zemlji, to je za svaku osudu. Pozdravljam brzo reagovanje policije i očekujem da će ovo nasilje biti sankcionisano u skladu sa zakonom - rekla je ona.

 
 
 
View this post on Instagram

Video mučenja putnice na Autobuskoj stanici.A post shared by infoKG.rs (@infokg.rs) on

 

Mihajlovićeva je dodala da je država čvrsto rešena da se sa nasiljem nad ženama izbori i da neće tolerisati nijedan vid nasilničkog ponašanja.

Ona je izrazila žaljenje i što je još jedna žena danas ubijena u Kruševcu, rekavši da je nasilje ogroman društveni problem.

- Ne okrećimo glavu pred nasiljem, prisutno je svuda i u raznim oblicima - od fizičkog, poput ovog slučaja u Kragujevcu, preko psihološkog do seksualnog i ekonomskog. Ako hoćemo da sprečimo nova ubistva žena moramo svi kao društvo da pokažemo više empatije i okrenutosti jednih ka drugima - izjavila je Mihajlovićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stef

    14. septembar 2019 | 17:59

    Alo ljudi, da li ste zdravi?? Zena mu nalupala samare, htela da udje i da ne plati, vristi tu kao prase kad se stroji i on je kriv sto radi svoj posao? Gde ja zivim ...

  • Boban bec

    14. septembar 2019 | 18:19

    Sta je trebalo da radi da je pusti i dalje da mu lupa samare na radim mestu....covek lepo postupio cekao policiju da je odvede i to je to....zorana mihajlovic kao i uvek neupucena svuda zavlaci svoju njusku....

  • Nikolas

    14. septembar 2019 | 18:06

    STETA STO GOSPODJA NIJE OVO URADILA NA ZAPADU I OSAMARILA COVEKA NA RADNOM MESTU IZ OBEZBEDJENJA PA BI VIDELA STA JE DEBELA NOVCANA KAZNA ILI LUDARA!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA