≫ 

Izabran još jedan finalista takmičenja "Izađi mi na teglu": Opasni Marko je kralj ajvara na Velebitu

Takmičenje za najbolji ajvar održalo se ovog puta među stanovnicima opštine Kanjiža

  • 0

Šesta sezona karavana Izađi mi na teglu” - nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara, počela je 19. avgusta i trajaće sve do 12. oktobra, a karavan će obići više od 30 gradova širom Srbije.

Prvi u nizu gradova gde su "ajvardžije" ukrstile varjače bio je Brus, grad prošlogodišnjih pobednika, a zatim se karavan preselio na Velebit. Tokom celodnevne manifestacije, u pravljenju najboljeg ajvara na nivou opštine Kanjiža, takmičilo se 13 timova, među kojima su bili: "Nije lako biti slatka", "Opasni Marko i očajne domaćice", "Kobrice", "Gospodin i gospođice ljute papričice", "Vesela snaja i zaova" i drugi. 

- Specifičnost ove manifestacije je što takmičari ne moraju da ponesu ništa osim dobrog raspoloženja i svoje srećne šerpe. Mi uz pomoć naših lokalnih i komercijalnih partnera obezbeđujemo sve što je potrebno od sastojaka za pravljenje ajvara. Ekipa koja napravi najbolji ajvar dobija na poklon novi šporet Smederevac i direktno se plasira u veliko finale - kaže Ljiljana Vukotić, koordinator projekta.

Iako je centralni događaj bilo samo takmičenje u pravljenju omiljenog srpskog namaza, na Velebitu su posetioci događaja mogli da uživaju u brojnim pratećim sadržajima. Pa su tako bile organizovane nagradne igre, muzički i zabavni programi. Ove godine je pokrenut i edukativni centar "Izađi mi na teglu", gde su polaznici od cenjenih predavača iz privrednih oblasti mogli da saznaju više o pokretanju sopstvenog biznisa.

Nakon teške konkurencije i još težeg biranja najboljeg ajvara, za kralja ajvara proglašen je "Opasni Marko", koji je obećao da će nagradu podeliti sa svojim očajnim domaćicama. Na drugom mestu našle su se takmičarke tima "Nije lako biti slatka", dok su treće mesto osvojile "Kobrice". 

Da li će se ajvar opasnog Marka i njegovih očajnih domaćica naći na policama u marketima širom Srbije, saznaćete nakon finala takmičenja "Izađi na teglu", 12. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA