Lopovi bez stida i srama: Pokrali železničke kablove, ne radi nijedan pružni prelaz u Nišu

Za sada nepoznati kradljivci su na više mesta duž celog mosta preko reke Nišave ukrali železničke kablove

  • 7

Nijedan putni prelaz od železničke stanice Niš do železničke stanice Ćele kula ne radi od sinoć u 23 sata, jer su za sada nepoznati kradljivci na više mesta duž celog mosta preko reke Nišave ukrali železničke kablove što je direktno uticalo na rad signalno sigurnosnih uređaja, a samim tim i na funkcionisanje putnih prelaza – saopštile su Infrastrukture železnice Srbije.

- Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" u Nišu odmah su izašle na teren, saniranje kvarova i zamena kablova je još u toku, nastoji se da se radovi izvrše u što kraćem roku kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Niš iako je kvar prouzrokovan krađom kablova izuzetno ozbiljan – navode iz ovog javnog preduzeća.

Ovakve krađe, kako se ističe u saopštenju "Infrastruktura železnica Srbije", predstavljaju direktnu štetu i ugrožavanje železničke imovine i utiču na funkcionisanje saobraćaja u Nišu.

- Krađa je prijavljena nadležnim državim organima i danas će biti prikupljene informacije i dokazi potrebni za njihovo postupanje. Biće podnete i krivične prijave zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja. "Infrastruktura železnice Srbije" traži od nadležnih organa da se ovakve krađe, kojih ima i na drugim prugama širom Srbije, tretiraju kao ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju – navodi se u saopštenju.

PROPISI KAD PUTNI PRELAZI NE RADE

Do saniranja kvarova, kako objašnjavaju iz ovog javnog preduzeća, biće primenjeni železnički propisi za slučaj da putni prelazi ne rade. To znači da će vozovi stajati pre putnog prelaza i sirenom davati dug zvučni signal. Tek nakon što se mašinovođe uvere da na putnom prelazu nema nikoga i da ne postoji mogućnost nesreće, vozovi će nastavljati vožnju.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexmil

    17. septembar 2019 | 18:13

    Ej Srbijo medj sljivama! U 21. veku se takve stvari desavaju! Kao prvo ovima sto kradu kablove i direktno ugrozavaju zivote svih nas bih isekao ruke do lakata i na celu napisao lopov! I jos bi mu porodicu stavio na pruzni prelaz da vidi kako je to! To je prevrsilo svaku meru! U svetu postoji sluzba koja se bavi obezbedjenjem pruge, imaju ovlascenja kao policija!

  • Kalča

    17. septembar 2019 | 17:53

    Bezuspešno pokušavam da shvatim kakve veze imaju mostovi na Nišavi sa prugom Niš-žs.Ćele Kula kad ta pruga nigde ne prelazi Nišavu?!

  • ZB

    17. septembar 2019 | 18:55

    Takvima bih sudio po principu Taliona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA