≫ 

Mala Nađa je imala samo gumene čizme, živela je u udžerici. Za 7 dana postala je vlasnica stana

Nađina baka Slavica dirnuta je brigom koju su za njenu unučicu pokazali brojni nepoznati ljudi

  • 93
Niš, devojčica, Nađa Mladenović Bilbija

Foto: Dragana Kocić

Šestogodišnja Nišlijka Nađa Mladenović Bilbija neće više živeti u vlažnoj straćari, koja joj je jedini dom otkako se rodila, zahvaljujući plemenitim ljudima iz celog regiona, ali i iz inostranstva koji su za manje od nedelju dana, nakon objavljivanja medijskih priloga, obezbedili novac da joj se kupi stan.

Devojčicu, koja boluje od astme, podižu baba Slavica i deda Svetomir jer su je oba roditelja napustila, i to u udžerici u njivi u naselju Vinik, pet kilometara daleko od škole "Miroslav Antić" gde je Nađa ove godine počela da pohađa predškolsku nastavu.

Njenu muku otkrila je vaspitačica Milica Marinković videvši detence u gumenim čizmicama i sa komadom hleba i masti, koje je donela za užinu i alarmirala nastavno osoblje i roditelje, pa je šestogodišnjakinji počela da pristiže pomoć, a nakon što su priču o njoj objavili i novinari, u ovu humanitarnu akciju uključile su se hiljade ljudi.

- Mogu da potvrdim da je novac za jedan skroman stančić prikupljen. Ne bih da otkrivam o kolikoj se sumi radi, ali to je dovoljno novca za jedan jednosoban stan. To je najbolje rešenje i za Nađu i za njenu baku i deku, jer

je kuća u kojoj borave suviše trošna da bi se isplatilo ulaganje u nju. Takođe, stan će joj biti kupljen u gradu što će joj olakšati dolazak do škole - kazala je Nađina vaspitačica.

Nađina baka Slavica dirnuta je brigom koju su za njenu unučicu pokazali brojni nepoznati ljudi.

Niš, devojčica, Nađa Mladenović Bilbija

Foto: Dragana Kocić

- Zahvalna sam Nađinoj vaspitačici, direktoru škole Milošu Stankoviću, roditeljima učenika i svim ljudima koji su pomogli da moje dete najzad dobije krov nad glavom kakav joj treba. Evo sada idem do Studeničke ulice, tamo se prodaju neki stanovi da pogledam da li bismo tamo mogli da se skućimo. Treba nam stan na prvom spratu, jer smo i ja i suprug stari, ja se krećem sa štapom,  a muž je srčani bolesnik. Ako ostane nešto novca, kupićemo nameštaj, a ostalo, ako ga bude, oročićemo na Nađino ime da nešto ima i kad nas ne bude bilo - kaže Slavica.

Naglašava da će, kada stan bude kupljen, pozvati novinare kako bi svi oni koji su im pomogli, videli da je novac namenski utrošen.

Niš, devojčica, Nađa Mladenović Bilbija

Foto: Dragana Kocić

- Ne znam koliko je novca prikupljeno jer nijednom nisam otišla u banku niti podigla nijedan jedini dinar. To je Nađin novac, ona će biti i vlasnik stana, mi ćemo samo tu stanovati dok budemo živi. Voleli bismo ako je moguće, da koliko toliko adaptiramo i staru kuću, da bismo na proleće tamo odlazili jer gajimo domaće voće i povrće za našu unučicu - priča Slavica.

Kako saznajemo, Nađi će uskoro baka biti i formalni staratelj s obzirom na to da je do sada to bio njen otac, ali nije ispunjavao svoje dužnosti.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    20. septembar 2019 | 22:37

    Odlicno ,bravo za nase ljude .Sada bi trebalo pomoci maloj Tijani i njenoj mami iz Surdulice !!!!!

  • Dalibor

    20. septembar 2019 | 19:15

    Ja bih hteo da pitam na koji racum ili gde moze da se uplati novac za ovog andjele. Hvala

  • Marija

    20. septembar 2019 | 12:18

    Hvala ti dragi Bože na dobrim ljudima. Sve najbolje želim devojčici i baki i deki. ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA