≫ 

Ronio Savom i na dnu ugledao čitavu artiljeriju - bombe, granate i školjke

Procenjuje se da se stotine hiljada tona ratne tehnike nalazi u našim vodama

  • 1
Ronjenje na Savi kod Sremske Mitrovice Printskrin: Youtube/Proka Pronalazač

Bombe, granate i poneka rečna školjka - takav bi inventar mogao da se popiše na rečnom dnu Save. Roneći u ovoj reci jedan mladić pronašao je čitavu mini artiljeriju, ostalu iz brojnih sukoba koji su se, nažalost, odigrali na ovim prostorima.

Ispod vode pronašao je bombre, ručne granate i one koje se stavljaju u minobacač. Kako kaže, ronio je na dubini od osam metara, u blizini Sremske Mitrovice, a podvodni svet koji je tom prilikom video šaljivo je opisao rečima "naša prirodna bogatstva su drugačija..."

Da su srpske reke prepune svedočanstava o svim ratovima kroz koje smo u prošlom veku prošli, nije nikakva tajna. Neki ljudi se ni danas ne kupaju u Dunavu i Savi, sećajući se svega što su te reke do pre nekoliko decenija nosile.

Čim nivo vode opadne na Dunavu, iz njega isplivaju nemački "vilenjaci", brodovi koji su potopljeni dok se nacistička flota povlačila pred Crvenom armijom septembra 1944. godine.

Procenjuje se da se stotine hiljada tona ratne tehnike nalazi u našim vodama, ali ovaj snimak pokazuje da nam je nešto od tog oružja čak i na dovhat ruke.

Video: Strahovita eksplozija podigla Frankfurt na noge

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA