≫ 

Stan bračnog para iz Vranja prodat zbog duga za kredit: Vlasnici nisu ni znali da ostaju bez doma

Radivoje Đedović priča da je dug prema banci nastao zbog kredita, da mu je stan uzet i da se nije iselio, nego je izbačen jer ga niko nije obavestio ni o postupku, ni o samoj prodaji porodičnog stana

  • 40

Zbog duga za kredit od oko 25.000 evra, izvršitelji su prodali stan 70-godišnje penzionerke iz Vranja koja boluje od demencije, a koja je sa suprugom u njemu provela poslednje tri i po decenije. Suprug ne osporava dug, kaže da druge opcije otplate hipoteke nisu prihvaćene, ali da za prodaju nisu znali, dok izvršitelji tvrde da je sve urađeno po propisu.

Bračni par Đedović, odnosno suprug Radivoje priča za Južne vesti da je dug prema banci nastao zbog kredita, da mu je stan uzet i da se nije iselio, nego je izbačen jer ga niko nije obavestio ni o postupku, ni o samoj prodaji porodičnog stana.

- Stan je bio pod hipotekom, nudio sam druge opcije, plaćali smo dok god smo mogli, pokušao sam da produžim rok, ali imaju zakonsku pokrivenost. Da li je ljudskost pokrivena je već drugo pitanje. Ništa mi nije stizalo od obaveštenja, klasika je to. Oni mene tretiraju kao treće lice, a moja supruga ima demenciju i ne zna ni ko sam ja - priča Radivoje Đedović.

Sa druge strane, izvršitelj Aleksandar Nikolić kaže da dugovanje sa kamatom iznosi oko 6 miliona dinara, a samo stan je bio predmet izvršenja, jer je Nada Đedović za njega dala saglasnost u banci i nije bilo drugih opcija.

evri Dug za kredit dostigao oko 25.000 evra, Foto: Pixabay

Nisu pronašli nikoga na adresi

- Mi smo prvo slali poštom, vraćena je pošiljka sa konstatacijom poštara da pošiljka nije tražena ni u pošti. Kada je vraćena, proverili smo da li gospođa živi na toj adresi, zatim je kolega otišao na teren i, kako nije pronašao nikoga, ostavio je obaveštenje na vratima. Sve to je dostavljeno Osnovnom sudu koji je stavio klauzulu pravosnažnosti na rešenje o izvršenju, to znači da su iscrpljena sva pravna sredstva i da je omogućena prodaja - tvrdi Nikolić.

Izvršitelj kaže da je veštak procenio stan na oko 4,4 miliona i da su i tada pokušali da uruče poštom i lično, a da je tek onda sve otišlo na oglasnu tablu suda.

- Kada je održana prva javna prodaja, zapisnik o prodaji i zaključak o dodeljivanju stana pokušali smo isto da uručimo preko Pošte, onda je kolega otišao na teren i tamo zatekao osobu koja se predstavila kao sin dužnika koji je primio Rešenje o iseljenju u roku od 15 dana 18. juna, ali odbio da potpiše - objašnjava Nikolić.

Od juna, kaže Nikolić, oni nisu imali nikakav kontakt sa dužnicima, a stan je prodat za 3.109.000 dinara i zaključak o javnoj prodaji je bio istaknut na elektronskoj oglasnoj tabli komore izvršitelja.

Na ulici

Đedovići su danas izbačeni na ulicu uz pomoć policije, nisu se protivili, kako sami kažu, i nije bilo nasilnog izbacivanja. Zasad su se smestili kod prijatelja, a posle, kaže Radivoje, ni sam ne zna gde će naći svoj krov nad glavom.

Video: Izvršitelji izbacuju bolesnu baku (90) na ulicu, jer kupac želi da renovira stan

(Telegraf.rs / Izvor: Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    4. oktobar 2019 | 09:12

    Sin uzeo kredit i gde potrošio pare,a roditelje jadne isturio ispred,žalosno . No bilo kako bilo ti izvršitelji su nužno zlo (samo treba neko da ih kontroliše,i usmerava ) Jel gledam komšija se hvali ima preko 100000 dinara duga za komunalije ,za porez ko zna koliko ,struje ne plaća isto pa kada dodju do stani pani on sklapa neki ugovor i plaća trećinu duga samo. A svake godine Grčka ,gospodja se modira ,deca telefone od 500,600 evra furaju. A mi što plaćamo sve redovno smo budale ,pa dokle više jbt. E za takve su stvoreni izvršitelji,ali ne lezi vraze u ovoj zemlji izvršitelji takve ne ganjaju . E jbs onda takve izvršitelje ....

  • Vladan

    4. oktobar 2019 | 08:30

    Obratite se vucicu ili stefanovicu oni mnogo brinu o gradjanima srbije .😎

  • misa

    4. oktobar 2019 | 08:44

    E moja srbijo pa tretirajte ih kao izbjeglice ili kao Rome i smjestite jadne ljude negde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA