Smenjena direktorka škole u Kuršumliji gde su prvaka polili hladnom vodom: Ovo je obrazloženje

Ministar je naveo da će isto proći i drugi direktori ako tako postupe

  • 3

Nakon što je vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno da je za vreme velikog odmora učenik gurnuo prvaka u korito česme u dvorištu škole, a da vršnjačko nasilje direktorka OŠ "Miloje Zakić" u Kuršumliji Radica Jović nije prijavila nadležnoj Školskoj upravi, nju je danas smenio ministar prosvete Mladen Šarčević, pišu Južnevesti.com.

U obrazloženju objavljenom na sajtu Vlade stoji da je na osnovu činjenica utvrđeno da su "kvalifikovane povrede zakona kao posledica propuštanja direktora da preduzme radnje i mere iz svoje nadležnosti", odnosno da niko od predstavnika ove škole nije obavestio nadležne u roku od 24 sata o tom incidentu.

- Za nasilje i zlostavljanje direktor ustanove je u obavezi da podnese prijavu nadležnim organima, organizacijama i službama i obavesti Ministarstvo, odnosno nadležnu školsku upravu u roku od 24 časa - navodi se u obrazloženju.

O smeni direktorke zbog neprijavljanja incidenta oglasio se i ministar prosvete Mladen Šarčević.

- Prikrivanje vršnjačkog nasilja od strane zaposlenih u bilo kojoj ustanovi nije dozvoljeno, a odgovorna lica moraju da snose posledice - poručio je Šarčević.

Podsetimo, za vreme odmora 20. septembra nepoznati dečaci gurnuli su u hladnu vodu jednog prvaka OŠ "Miloje Zakić" u Kuršumliji koga je pedagog, nakon incidenta, odvezao kući. Za razliku od Ministarstva koje je odmah odgovorilo da preduzima sve mere o utvrđivanju činjenica, u toj školi novinarima Južnih vesti niko nije odgovarao na pozive.

(Telegraf.rs/juznevesti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    5. oktobar 2019 | 15:38

    Kod Petra Kočića beše ćorava vlada, a ovo malo je reći idiotska. Ko je ovu pošast birao. Lažete kad kažete NAROD. Narod samo direktno bira Predsednika države koji predlaže Premijera a on ministre po stranačkim dogovorima onako ruka ruku mije, ej narode bolje da te nije . Ali dogoreće i njihova sveća.

  • notorious

    5. oktobar 2019 | 08:57

    Ministre, bruko!

  • Н. С.

    8. oktobar 2019 | 06:06

    Чије је то дете кад је одмах смењен директор?. Било је и горих случајева, па ником ништа. И шта сад кад знају?. Хоће ли неког казнити?. Хоће ли родитеље казнити јер они одговарају за дете до 18- год,. или је то само про форме.? Биће опет тресла се гора родио се миш, јер детету, какво год да је безобразно НЕ МОЖЕТЕ НИШТА. Усвајају глупе законе, па после изигравају строгоћу. Дете не смете ни са часа да избаците, а камоли да га казните. Те казне што они имају су за дебиле. То је само, хајде нешто да радимо

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA