≫ 

Potukli se vozač autobusa i starac zbog karte u Kruševcu: Deka završio s polomljenim naočarima

Nesvakidašnji incident dogodio se na liniji u Kruševcu

  • 15
Jugoprevoz, autobus, tuča, deda i vozač

Foto: jugoprevozvp.rs, Shutterstock

Jedan deka završio je sa polomljenim naočarima, pošto ga je vozač prigradskog autobusa u Kruševcu odalamio po licu usred žučne svađe zbog karte.

U tom obračunu stradao je i ključ autobusa, pa su putnici morali da sačekaju drugo vozilo i drugog vozača.

Posla je imala i policija, koja je saslušala učesnike tuče i putnike, pa vinovnicima napisala prekršajne kazne.

Incident se desio 8. oktobra nešto posle 11 sati, kada je autobus iz Kruševca krenuo u pravcu sela Dvorane. Kako nam je kazao jedan od putnika, koji je želeo da bude anoniman, vozač je optužio deku koji je ušao na jednoj od stanica ima falsifikovanu mesečnu kartu.

- Penzioner je ušao u autobus i vozač ga je pitao za kartu. Deda je rekao da ima mesečnu, a vozač mu je tražio da pokaže kartu, uzeo je od putnika i stavio u džep. Putnik je onda rekao "Treba da mi vratite kartu", a vozač mu odgovorio "Ne, ne. Vaša karta je krajnje sumnjiva, možda je falsifikat. Odneću je u 'Jugoprevoz'" - priča nam putnik.

I tu je počela svađa. Deda je pričao da je devizni penzioner i da mu sigurno ne bi palo na pamet da za 700 dinara, koliko košta karta, nabavlja falsifikat i da u životu nije ništa ukrao.

Autobuska karta

Foto: M. Beljan

"Ti meni, momak, vrati kartu, a ako se tebi nešto ne sviđa pozovi kontrolu ili policiju...", nastavio je deka, prepričava naš sagovornik.

Tenzija je rasla, a njihov razgovor, koji je prerastao u svađu već je slušao ceo autobus.

Vozač nije popuštao, a deda mu je sugerisao da, ako baš toliko sumnja, pozove "Jugoprevoz".

"Ja nemam vremena da se vraćam u Kruševac, a ako ti je problem pozovi i proveri na čije ime je karta kupljena", govorio je starac.

Kako nije bilo pomaka u ovim "pregovorima", deda je, priča naš sagovornik, počeo da gubi strpljenje. U jednom trenutku, putnik je izvadio ključ motora autobusa i tako pokušao da natera vozača da popusti.

- Vozač je bio zatečen. Ipak, deda je shvatio da je preterao, vratio mu je ključ, ali je uzeo svoju kartu iz njegove ruke. U koškanju koje je nastalo deda ga je malo zakačio i ceo autobus se nasmejao, jer je starac "nadjačao" vozača punog snage, koji ima metar i devedeset - priča naš sagovornik.

I to je bilo dovoljno da vozač izgubi razum i kontrolu, udari dedu, usled čega su putniku pukle naočare, a žene su počele da viču. Na kraju, vozač je pozvao policiju i prijavio da je deda njega napao.

Vozač autobusa, autobus

Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Bo47

Kako kaže Kruševljanin koji nam se javio policija je odvela dedu i vozača u Hitnu pomoć, a pošto je i ključ pukao, svi su morali da sačekaju drugi autobus.

- Taj vozač zove se D. O. Izuzetno je konfliktna i nasilna osoba. Imamo najgora moguća iskustva, on ima bezbroj prijava, ali sad je baš preterao - zaključuje naš sagovornik.

U "Jugoprevozu" nismo dobili odgovore na postavljena pitanja o ovom incidentu, ali i ranijim prijavama protiv vozača.

Prijava za obojicu

 

Ceo slučaj sada će završiti na sudu, pa će i vozač i puitnik morati da odlaze na ročišta...

- Pripadnici Policijske uprave u Kruševcu su, odmah po prijavi vozača autobusa da ga je napao putnik izašli na lice mesta i obavili razgovor sa vozačem i putnicima. U razgovoru s njima policajci su dobili dodatna saznanja da je neposredno pre sukoba vozač rekao putniku da njegova karta nije važeća. Policija je protiv obojice podnela prekršajne prijave zbog učinjenog dela tuča, po zakonu o javnom redu i miru - kazali su za "Telegraf" u kruševačkoj policiji.

Video: Tuča u Železniku: Pobili se šofer autobusa i putnik

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    10. oktobar 2019 | 21:58

    Udari junačino nekog ravnog sebi, a ne starca... Ako si takva faca udari nekoga tvojih godina. Sve junak do junaka!

  • ГС

    10. oktobar 2019 | 23:08

    Драга шоферчино покажи м..а па следећи пут одузми карту неком набилданом момку.

  • Crni

    10. oktobar 2019 | 23:09

    Mene samo zanima kojim pravom je zadrzavao ostale putnike bila lazna karta ili ne Jedino sto je trebalo ako je mislio da je lazna da ne dozvoli ulazak u bus ili da pozove mup sve ostalo je izrazito glupo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA