≫ 

Roditelji prvaka mesec dana zabrinuti zbog nasilnika u školi: Ministarstvo odgovorilo jednostavno

Učenici prvog razreda škole "Vasa Živković" u Pančevu strahuju da idu u školu zbog vršnjaka koji ih maltretira i tuče

  • 13
Decak davi drugog decaka, OŠ Vasa Živković Pančevo Foto: Google maps/Shutterstock

Mališani u Osnovnoj školi "Vasa Živković" u Pančevu već mesec dana trpe maltretiranje jednog od svojih vršnjaka, đaka prvaka, koji je ostalu decu "tukao, udarao punom flašicom vode u glavu, davio ih rukama, stavljao zemlju u usta, udarao pesnicama po glavi i vratu, šutirao u stomak, pljuvao, čupao za kosu", kako tvrde njihovi roditelji.

Zbog ovog slučaja, roditelji žive u strahu ne znajući kako da se izbore sa ovim problemom. Zbog toga su i direktorki škole slali dopis.

Na odgovor su dugo čekali, jer je, kako su roditelji ispričali, direktorka bila na bolovanju.

U školi su oformili tim za zaštitu od zlostavljanja i zanemarivanja dece koji je procenio da se radi o trećem nivou vršnjačkog nasilja i zbog toga su preduzete i određene mere kako bi se deca zaštitila.

Danijela Đorđev, direktorka pančevačke osnovne škole, rekla je za RTS da ovaj slučaj ne može da bude rešen bez pomoći drugih institucija, te da su se zato za pomoć obratili Centru za socijalni rad, Ministarstvu prosvete i policiji.

- Dogovoreno je da pedagog i psiholog budu na svim časovima, jer roditelji tog deteta u ovom trenutku to ne mogu i da probamo da dobijemo podršku drugih institucija i da uz dete bude neki stručnjak van naše škole - rekla je Đorđev u ponedeljak.

Ipak, niko iz O. Š. "Vasa Živković" danas nije želeo da daje komentare povodom ovog slučaja. Rečeno nam je da je direktorka trenutno na bolovanju i da ne želi da daje izjave za medije.

U Ministarstvu prosvete kažu za portal Telegraf.rs da su upoznati sa ovim slučajem.

- Procedura je u toku - naveli su kratko.

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin

    15. oktobar 2019 | 21:12

    Neki mudrac davno rece " Batina je iz raja izasla" . Ne moj da se zanosimo svi znamo da to jedino uspeva, a ako budemo pustili uticaj zapada da nam uredjuje drustvo onda nam se ne pise dobro.... gde se ode Branko Kockica ,Minja Subota i ostali... ali bitno da f.rma i z.druga idu redovno... HEJ SRBIJO MEDJU SLJIVAMA...

  • Pravo

    15. oktobar 2019 | 23:17

    Mesec dana trpe i strahuju? Ima li to dete roditelje? Pa pronadjete roditelje i ubijete boga u njima. I samo im na rastanku porucite da ce i dete isto da im prodje ako se jos jednom ponovi to sto radi. I problem resen 100%.

  • Crveni

    16. oktobar 2019 | 07:31

    Ovo je sve posledica losih zakona i primena novih.. Zamisli ti jedno dete koje ni nos ne zna da obrise maltretira celu skolu.. Sta bi tek radila deca starijeg uzrasta? Ljudi moji,nisam za batinanje ali to je nekada jedini nacin.. Roditelje treba kaznjavati surovo ako vec zakon zabranjuje da bijemo decu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA