≫ 

Scene nasilja u Pančevu: Devojčicu (14) dve vršnjakinje davile i šutirale kolenima u grudi i stomak

Iz MUP-a su za Telegraf.rs potvrdili da im je slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen u subotu uveče. Scene nasilja su zabeležene na snimku

  • 47

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja, i to ponovo među devojčicama, odigrao se u subotu, u Pančevu, kada su dve devojčice saletele treću (14) dok se vraćala kući i, prema tvrdnjama žrtve i njene majke, davile je kapuljačom i udarale kolenima u grudi i stomak.

Učenica osmog razreda A.P. (14) iz Pančeva i dalje je pod jakim stresom otkako su je dve vršnjakinje, od kojih sa jednom ide u školu, napale dok se vraćala kući.

Kako Maja, majka A.P. tvrdi, jedna od tih nasilnica je već ranije ugnjetavala njenu ćerku.

- Već neko vreme je jedna devojčica maltretira. Žalila mi se kako joj dobacuje u prolazu, da bi je jednog dana počupala iz čista mira. Posle nekog vremena, dok su izlazili iz škole, ta devojčica ju je gađala kamenom. Srećom, nije je povredila. Moja ćerka je bojažljivo i povučeno dete, nikada ni sa kim nije imala konfikt. Tu devojčicu nije ni poznavala. Znala je samo da je njeno godište, da je ponavljala razred i doselila se iz Nemačke. Kada ju je gađala kamenom, pitala ju je zašto to radi - kaže Maja V. za Telegraf.rs.

Tuča, tinejdžerke, svađa, nasilje, devojčice, devojke

Devojčica joj je dobacivala, čupala je, pa gađala kamenom Foto: Profimedia

- Šta tebi smeta da te ja gađam kamenom? - odgovorila je nasilnica, tvrdi Maja.

- Kako šta mi smeta, da li bi tebi bilo lepo da te neko gađa kamenom? Šta sam ti uradila? - pitala je A.P, po rečima njene majke.

- Ti i tvoje drugarice ste prošle u holu škole i pogledale me. Mene ne smete da gledate - navodno je odgovorila devojčica.

Maja je ćerku posavetovala da sve prijavi razrednoj, no ona se plašila da bi društvo te devojčice moglo da je "negde sačeka", te je rešila da ćuti. Prošlo je neko vreme i na majčina pitanja da li je sve u redu, A.P. je odgovarala da jeste.

ZATRČALE SU SE. MOJA ĆERKA IH NIJE OČEKIVALA

 

Kako trenutno renoviraju kuću, A.P. i njena majka su u subotu veče otišle da spavaju kod jedne Majine drugarice.

- Ćerka je uveče izašla da se prošeta sa drugaricama. Oko 22 uveče javila mi je da su u Narodnoj bašti i da će je drug uskoro dopratiti kući. Od Narodne bašte do kuće te moje drugarice ima svega nekoliko minuta hoda. Nedugo zatim drug i ona su krenuli, ali kako je sve vrlo blizu, moja ćerka ga je počela da ga ubeđuje da se vrati kod drugara koji su ga čekali - kaže Maja.

Dečak ju je dopratio do raskrsnice ulica Cara Lazara i Marko Kraljevića, na minut od kuće Majine drugarice, gde ju je Maja čekala. Tu mu je A.P. rekla da ne mora dalje, da je svega tri kuće udaljena i da nema potrebre da ga ostali čekaju. Dečak se s njom pozdravio i otrčao nazad.

- Moja ćerka je plašljiva i čak je za taj minut hoda nazvala drugaricu da priča sa njom dok ne uđe u kuću. Kako se približavala, videla je grupu dečaka i devojčica kako stoje na ćošku. Među njima je bila i devojčica koja ju je maltretirala u školi. Ta i još jedna devojčica su je uočile i počele da joj dobacuju: "Alo, mala, stani, alo šta si se u*rala, dođi 'vamo da popričamo, šta glumiš tu?" - prenosi Maja šta je saznala od ćerke.

A.P. ih je, tvrdi njena majka, ignorisala i nastavila svojim putem.

- I tada su se zatrčale. Moja ćerka ih nije očekivala. Prišle su joj s leđa. Jedna ju je povukla za kapuljaču i počela da je davi duksericom. Druga ju je okrenula, uhvatila za ruke i podigla ih do njene punđe, pa joj stiskala i ruke i glavu istovremeno. Druga devojčica ju je kolenom udarala u stomak i grudi - drhtavim glasom prenosi Maja.

Žrtva je pokušavala da se odbrani, ali kako je majci rekla, bila je u šoku.

- "Nisam, mama, znala šta me je snašlo. Mislila sam da sanjam, da je ovo neki film i da se meni ne dešava" - prepričava Maja reči svoje ćerke.

Kako kaže, ipak je bila dovoljno trezvena da se seti da Majina drugarica ima kameru ispred kuće.

- "Otimala sam se i približavala kući, misleći da ćete me videti na kameri", kazala mi je. No, mi nismo sedele u toj prostoriji gde je monitor. U jednom trenu čula sam da je nešto lupilo, a moja drugarica, koja je bila u sobi bliže ulici, da neko viče "mama". Čula sam vrisak i prepoznala glas svog deteta. Kada je počela da viče, devojčice koje su je tukle su je pustile i počele da beže. Istrčala sam bosa i videla je unezverenu. "Mama, tukle su me, tukle su me", ponavljala je - kaže Maja.

Zlostavljanje, silovanje, devojka, maltretiranje, depresija

"Mama, tukle su me, tukle su me", ponavljala je Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Majin drug i drugarica potrčali su na ulicu da nađu decu. Čim se uverila da joj je ćerka dobro, Maja je krenula za njima.

- Hvala Bogu što je nisam našla, jer u tom momentu stvarno ne znam šta bih uradila tom detetu. Vratili smo se i pokušali da nju smirimo. Pozvala sam policiju, pokazali smo im snimak na kome se vidi samo delić onog što su joj radile, samo kraj, kada se otrgla. Napale su je dve kuće dalje. Odveli smo je u Hitnu pomoć, gde ju je nekoliko lekara pregledalo da li ima nekih unutrašnjih povreda - dodaje ona.

Sutradan je škola obaveštena o svemu. Kako kaže, niko ne može da veruje da se detetu koje je toliko povučeno to desilo.

- Škola, naravno, ne može da reaguje, jer to se nije desilo u školi ili za vreme nastave. Krivica moje ćerke je u tome što nije prijavila kada ju je ova počupala u školi. Zato sam podnela krivičnu prijavu protiv tih devojčica. Neću stati, ići ću do kraja. Moje dete neće niko više da maltretira - kaže Maja.

Njena ćerka se, kaže, i dalje oporavlja od šoka.

- U ponedeljak se na kontroli onesvestila kod lekara. Bila je bleda kao krpa. Slošilo joj se u hodniku, pokušala je da čučne, ali istog momenta je pala. Ponovo su morali da joj rade ultrazvuk i vade krv. Rezultati su joj, hvala Bogu, dobri, sve je od stresa. Malo spava, a kada uspe da sklopi oči, sanja i trza se u snu. Više ne sme ni usred belog dana da ide sama - kaže ona.

MUP OBAVESTIO TUŽILAŠTVO

 

Iz MUP-a su za Telegraf.rs potvrdili da im je slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen u subotu uveče. Prema njihovim rečima, MUP je obavestio Više javno tužilaštvo u Pančevu, koje će nastaviti da se bavi slučajem.

APEL: Prijavite svaki vid vršnjačkog nasilja, obavezno i na vreme. Zaštitimo našu decu.

Video: Devojčice posle tuče u Barajevu, na Instagramu pričale o detaljima

 

(D.Savanović/ d.savanovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carobnjaci

    16. oktobar 2019 | 11:19

    Primeniti lek ko Vranjanci

  • Brana

    16. oktobar 2019 | 15:22

    E a onda dođe tata sa šipkom i napravi haos pa posle pričaju kako je preterao...ja bih uvek preterao da se ne daj Bože radi o mom detetu.

  • Kolle

    16. oktobar 2019 | 12:31

    Krive su majke koje su im iste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA