Novo biološko oružje Pentagona: Eksperimantisali na krpeljima pa ih pustili da zaraze ljude

Od lajmske bolesti u SAD boluje 300.000 ljudi

  • 7

Pojedini članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio van laboratorije što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi.

List Rol kol, specijalizovan za pokrivanje svih dešavanja u Kongresu i Kapitol hilu piše da je Predstavnički dom odlučio da podrži amandman na zakon o odbrani 2020. godine, koji bi zahtevao da ministarstvo odbrane proveri spekulacije o laboratorijski modifikovanim krpeljima, prenosi RTS.

Republikanski parlamentarac Kristofer Smit iz Nju Džerzija napisao je amandman, koji zahteva od glavnog istražitelja Stejt departmenta da sprovede istragu i podnese izveštaj o tome da li je ministarstvo odbrane između 1950. i 1975. godine eksperimentisalo na krpeljima i drugim insektima da bi ih koristilo kao biološko oružje.

Ukoliko istraga utvrdi da je postojao takav ili sličan program, istražitelj će morati da proveri i utvrdi da li su neki od insekata korišćenih u ogledima pobegli ili namerno oslobođeni iz laboratorija.

- Potrebni su nam odgovori i to odmah - rekao je Smit za Rol kol.

Kako se navodi, godinama kruže spekulacije o tome da su stručnjaci u laboratorijskim postrojenjima za proučavanje životinjskih bolest na ostrvu Plam blizu Long Ajlenda i u Fort Derik u Merilendu možda inficirali insekte kako bi razvili biološko oružje.

Pogledajte video: Šta sve ulazi u vas dok spavate a da vi o tome pojma nemate!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    17. jul 2019 | 11:01

    i kod nas su 99-ze sejali krpelje, i da se više nikada ne možemo osloboditi istih.

  • Milorad

    17. jul 2019 | 11:17

    Verujte ja sam to počeo da pričam narodu, odmah malo, nakon bombardovanja naše zemlje.

  • ...

    17. jul 2019 | 10:54

    Da bi sacuvali planetu, a i nas same,oko polovine covecanstva mora kaput.E sad ne mozes zapoceti rat pa istrebiti ljude vec ovako na finjaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA