≫ 

Tornado protutnjao Evropom, grom pogodio fudbalere u Nemačkoj: Jezive slike nevremena (VIDEO)

Nevreme je napravilo i veliku štetu

  • 4

Snažno nevreme ponegde praćeno tornadom pogodilo je Luksemburg, delove Holandije i Nemačke, gde je u pokrajini Baden-Virtenberg od udara groma povređeno 15 fudbalera.

Grom je udario dok su igrači trenirali u petak uveče u blizini sportskog centra u Rozehfeld-Hajlgencimernu, rekao je portparol policije, prenose nemački mediji.

Igrači starosti između 19 i 48 godina zadobili su lakše povrede, a jedna osoba se na kratko onesvestila. Svi su prevezeni u bolnice.

Od posledice oluje srušio se i cirkuski šator u Nekarslumu, a tom je prilikom jedan konj teže povređen, pa je morao da bude uspavan. Oko 15 kamila i konja je pobeglo iz cirkusa, ali su brzo uhvaćeni.

U zajednicama Petingen i Kaerjeng u Luksemburgu u tornadu je povređeno najmanje 19 osoba, od kojih dve teže. Snažno nevreme je uništilo oko 100 kuća, preneli su lokalni mediji.

Tornado u Luksemburgu Foto: Profimedia/AFP

Krhotine i oštećeni automobili mogu se videti oko tog područja.

U istočnoj Francuskoj tornado je bio nešto slabiji, ali lokalni mediji prenose da su uništeni krovovi na desetine kuća i oštećeni automobili.

S vetrom koji je dostizao jačinu od skoro 130 km na čas, tornado je protutnjao kroz gardove u blizini granica sa Belgijom i Francuskom u petak uveče.

Na snimcima objavljenim na društvenim medijima vide se vijugavi vetrovi koji se uzdižu nad kućama i putevima i nose krovove i grane drveća visoko u vazduh.

Takođe, vidi se da su automobili oštećeni a putevi blokirani, dok mediji prenose da je u nekim delovima struja isključena iz predostrožnosti.

Za sada nema podataka da li ima povređenih u Francuskoj u naletu tornada.

U Amsterdamu je tornado prošao kroz centralne gradske ulice. Vetar je nosio sve pred sobom, a građani su panično bežali u zaklone.

Na sreću niko nije povređen, a prijavljenja je manja materijalna šteta.

(Telegraf.rs/Tanjug/Telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA