Dečaka (9) nešto ujelo, doktori ga poslali kući: Umro četiri dana kasnije

Godinu dana je osećao simptome, a u bolnicu je prvi put odveden krajem oktobra prošle godine

  • 1
Austin O'Dowd Foto: justgiving.com

Devetogodišnji dečak Ostin O'Daud iz Engleske preminuo je samo četiri dana nakon što su ga lekari otpustili iz bolnice smatrajući da ga je ujeo insekt i da nema svrhe da ostane dalje u bolnici. Tragično preminuli dečak godinu dana je imao misteriozne simptome, a njegova porodica traži odgovore na mnoga pitanja.

Policijska istraga pokrenuta je nakon dečakove smrti, a njegov otac Vinsent (64) smatra da je odgovorna bolnica u Eseksu i da će podneti zakonske mere.

- Mislim da bolnica "ima krv na rukama". Ovo nije samo opšta bolnica, nemam pojma šta tamo pričaju lekarima. Nisu čak ni bili u kontaktu sa mnom. Samo su mi potrebni odgovori, želim da shvatim šta se tamo desilo. Ta bolnica mi se čini kao bolnica smrti, ne bi me iznenadilo ako još neko umre - rekao dečakov otac.

- Svi u porodici su jako pogođeni, a mnogo ljudi je plakalo i u njegovoj školi. Mnogo njih je bilo i na Ostinovoj sahrani. Ironično je to što je želeo da postane lekar - dodaje dečakov otac.

Dečak je prvi put odveden u bolnicu krajem oktobra prošle godine zbog bolova u stomaku. Bolovi su se vraćali 12 puta pre smrti. Nedeljama pre smrti, simptomi su se pogoršavali, imao je proliv i povraćanje.

- Još ne znamo okolnosti njegove smrti jer policija i dalje istražuje. Slomio nas je ovaj iznenadni gubitak, jer smo bili previše vezani za Ostina.

Dečak je umro 2. juna, a portparol bolnice rekao je da ne želi mnogo da komentariše pošto je istraga u toku.

- Izražavamo najiskrenije saučešće dečakovoj porodici u ovom izuzetno teškom trenutku - rečeno je iz bolnice.

Policija Eseksa takođe je potvrdila da je istraga u toku nakon što je podignuta uzbuna o "sumnjivoj smrti dečaka".

- Pozvali su nas iz ambulante u utorak ujutu 2. juna zbog izveštaja da je dete bolesno. Hitna pomoć se uputila na kućnu adresu. Uprkos naporima lekara, dečak je proglašen mrtvim po dolasku u bolnicu. Istraga o okolnostima koje su dovele do smrti je u toku - rečeno je iz policije.

(Telegraf.rs/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA