Ruski ubica se četvrt veka krio u tajgi misleći da je ubio devojku i njenu ćerku, otkrili ga požari

Služio je kaznu zbog ubistva zatvorenika dok je radio kao zatvorski čuvar, a 1995. je pokušao da ubije tadanju devojku i njenu ćerku, posle čega je do danas bio u bekstvu

  • 0
Nikolaj Nikolajevic Nikolaj Nikolajevič; Foto: Privatna arhiva

Poplave koje su pogodile deo Sibira gotovo istovremeno kada i požari, naterali su ubicu pustinjaka Nikolaja Nikolajeviča (73) da napusti tajgu u kojoj se 24 godine krije od pravde.

Zbog pokušaja ubistva svoje tadašnje devojke i njene šestogodišnje ćerke 1995. godine, Nikolajevič se četvrt veka krio. Bio je ubeđen da je ubio obe osobe, ali tek nakon 24 godine saznao je da su žive.

Nikolajevič, koji je bio na listi traženih kriminalaca više od dve decenije, sedamdesetih godina služio je kaznu zbog ubistva zatvorenika, u vreme kada je radio kao zatvorski čuvar.

Devojku i njenu ćerku izbo je nožem, ostavljajući ih da iskrvare nasmrt sa teškim ranama. Napad se dogodio u regionu Kemerovo, stotinama kilometara zapadno od mesta gde je pronađen.

Pošto policija nije uspela da ga pronađe u tom trenutku, ubica pustinjak nastavio je da se kreće na istok duž reke Birijusa, sve dok nije stigao u region Ikurtsk.

Nikolaj Nikolajevic Nikolaj Nikolajević; Foto: Privatna arhiva

Pobegao je u šumu, gde je živeo baveći se lovom i ribolovom. Nakon nekoliko godina sreo je jednog lovca koji se sažalio na "pustinjaka" i pomogao mu da napravi privremenu ličnu kartu.

Nikolajevič, koji je u međuvremenu izgubio nogu tokom lova, ostatak života proveo bi u tajgi da se nisu dogodile jedne od najgorih poplava koje taj kraj pamti. Zbog toga je morao da se evakuiše zajedno sa stotinama drugih lokalnih meštana.

Lekarima gradske bolnice Tulun pokazao je privremenu ličnu kartu koju mu je lovac nabavio. Istog trenutka, oglasilo se upozorenje i lekari su pozvali policiju. Ubrzo je potrvrđeno da je reč o jednom od traženijih kriminalaca.

Nikolaj je u bolnici priznao pokušaje ubistva. Kako je rekao, bio je siguran da su i žena i njena ćerka preminule nakon napada. Tada je saznao da su ih spasili lokalni lekari. Žena je umrla prirodnom smrću pre nekoliko godina, a njena ćerka i dalje je živa.

Katastrofalne poplave u Irkutskoj oblasti krajem juna 2019. odnela su najmanje 24 života, a šetoro ljudi vodi se kao nestalo.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA