Ispovest čoveka kom je porodica izgorela na brodu: "Kad bih samo mogao mami da kažem da je volim"

U požaru na brodu kod Santa Kruza poginule su 34 osobe. Spasioci su pronašli 20 tela i obustavili su potragu verujući da niko od ostalih putnika nije preživeo

  • 0
Požar brod Santa Kruz poginuli Spasioci su u ponedeljak i utorak tragali za eventualnim preživelima. U sredu su obustavili potragu; Foto: Tanjug/AP

Obalska straža obustavila je potragu za osobama koje su stradale u požaru na brodu kod Santa Kruza u Kaliforniji, verujući da nema preživelih. Prema zvaničnim informacijama pronađeno je 20 tela, a veruje se da su još 14 osoba izgubile živote u tragediji.

Vest o obustavljanju potrage naročito je pogodila Dominika Selgu, koji je u plamenu na brodu izgubio čak petoro članova porodice.

- Ne želite da verujete da su mrtvi. Nadate se da postoji bar jedan odsto šanse da je neko od njih preživeo. Ali u ovom trenutku moje srce je svesno situacije - rekao je Selga, a prenosi CBS news.

Na brodu "Konsepšn" su za vreme nesreće bili njegova majka, očuh i tri polusestre. Selga je takođe izgubio nadu da su njegovi voljeni preživeli.

- Bili su smešteni skroz ispod palube, u malim kabinama sa krevetima. Nije im bilo spasa. Pomislio sam da je to samo ružan san, noćna mora - istakao je neutešni čovek, koji samo želi da sazna šta se dogodilo sa njegovim najmilijima.

Požar brod Santa Kruz poginuli Veruje se da su u požaru stradale 34 osobe; Foto: Tanjug/AP

- Ako postoji samo jedna stvar koju mogu da kažem mami, rekao bih: "Volim te" i to je sve - prošaptao je kroz suze.

Porodica je bila na krstarenju kako bi proslavila rođendan njegovog očuha, koji je u sredu trebalo da napuni 61 godinu.

Spasioci su uložili dosta napora da pronađu preživele. Do sada su našli 20 leševa, 11 muškaraca i devet žena, a u sredu su obustavili potragu.

Čeri Mekdonu rekla je da je na brodu bila njena 25-godišnja ćerka.

- Nikad nisam mislila da ću morati da prođem kroz ovo - rekla je plakajući i dodala:

- Samo je sledila svoje snove. Volela je da plovi, volela je brodove, obožavala je ronjenje.

Među putnicima je bio i iskusni ronilac Kristi Finstad (41), koji je bio instruktor ronjenja i na brodu je bio sa svojih nekoliko učenika.

Prema rečima zvaničnika, olupina broda je sada na dnu okeana, a pronađene žrtve će uskoro biti identifikovane.

Prema izgledu tela žrtava, može se uočiti da je požar bio izuzetno jak i da je smrt nastupila usled ekstremnh opekotina.

(Telegraf.rs/CBS news)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA