Dvodnevni štrajk pilota "Britiš ervejza", otkazano 1.600 letova

Oko 240.000 putnika pogođeno je ovim štrajkom

  • 0

Oko 1.600 letova "Britiš ervejza" planiranih za period između nedelje, 8. septembra uveče, i četvrtka, 12. septembra ujutru, otkazano je zbog dvodnevnog štrajka većine pilota BA.

Avio-kompanija nudi pilotima povećanje plata u iznosu od 11,5 odsto u toku tri godine, što opisuje kao "ugovor koji su već prihvatili članovi sindikata Junajt i GMB, koji predstavljaju 90 odsto osoblja BA, za koji smatramo da je fer", prenosi "Independent".

Udruženje pilota britanske aviokompanije (Balpa) ne misli da je to dovoljno dobro, i insistira da bi kapetani i prvi oficiri trebalo da dobiju, u proseku, dodatnih 1.050 funti svake godine.

Generalni sekretar sindikata, Brajan Straton tvrdi da, ako bi javnost razumela finansijske žrtve koje su piloti napravili u godinama kada je BA slabije poslovao, uključujući smanjenje plata i gubitak uslova, mogla bi da uvidi da njihovi zahtevi nisu nerazumni.

Velika većina letova BA na aerodromima Hitrou i Getvik planiranih za 9. i 10. septembar je otkazana. To znači da je otkazano oko 1.600 letova, a 240.000 putnika pogođeno ovim štrajkom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA