SAD uvele sankcije teroristima: Na udaru i 15 lidera

Sankcije podrazumevaju da će imovina onih na koje se odnose u SAD biti blokirana, a američkim državljanima se zabranjuje poslovanje sa tim osobama

  • 5

Sjedinjene Američke Države saopštile su, uoči obeležavanja 18. godišnjice napada 11. septembra, da uvode sankcije velikom broju grupa koje smatraju terorističkim i njihovim pristalicama, među kojim su palestinska grupa Hamas i iranska Revolucionarna garda.

U saopštenju američkog ministra finansija Stivena Mnučina se navodi da su "na udaru sankcija 15 lidera, osoba i entiteta povezanih sa grupama kao što su Hamas, Al Кaida, Islamska država i iranska Revolucionarna garda", prenosi Rojters.

Mnučin je istakao da Trampov modernizovani izvršni nalog za borbu protiv terorizma pojačava ovlašćenja SAD kada su meta sankcija finansije terorističkih grupa i njihovih lidera.

Sankcije podrazumevaju da će imovina onih na koje se odnose u SAD biti blokirana, a američkim državljanima se zabranjuje poslovanje sa tim osobama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    11. septembar 2019 | 09:35

    Imaju nove pa sta ce im stari.

  • Nikolas

    11. septembar 2019 | 08:26

    UVODJENJE SANKCIJA TERORISTIMA JE PRAVI POTEZ !!!! SANKCIJE RUSIJI I CARINSKI RAT SA KINOM I TRGOVINSKI RAT TREBA POD HITNO UKINUTI -PREKINUTI JER SE USPORAVA EKONOMSKI RAST U SVETU- IMACEMO JESEN SA RECESIJOM!!! AMERI TREBAJU DA POSLUSAJU SVOG NOBELOVCA DR.RUBINIJA -KAKO GA ZOVU ,DR.PROPAST,!!!

  • Rade

    11. septembar 2019 | 08:44

    Ameri uvode sankcije SVOJOJ DECI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA