≫ 

Srpkinja koja je poginula u Beču, stradala zbog komšije: Kuvar se razneo u stanu, u smrt poveo i nju

Danijel Š. je namerno oštetio dovod gasa, a zatim otvorenim plamenom izazvao eksploziju

  • 1

Eksploziju u zgradi u Beču, u kojoj je poginula Srpkinja Ana B. (29) iz Velike Plane, namerno je izazvao Danijel Š. (22) u svom stanu.

Ovaj mladi kuvar je posle otkaza koji je dobio na poslu odlučio da izvrši samoubistvo i 26. juna je detonirao plinsku bocu. U eksploziji je deo zgrade od siline detonacije raznesen, a Ana B, koja je bila u stanu sa dva maloletna sina, je od detonacije izletela iz zgrade i na nju su se obrušili zidovi.

Tri meseca kasnije istraga je potvrdila da je eksploziju izazvao Danijel Š. u svojoj kuhinji. On je, kako su preneli austrijski mediji, namerno oštetio dovod gasa, a zatim varnicom ili otvorenim plamenom izazvao eksploziju.

Ana

Poginula Ana Š, Foto: Facebook

Motiv za ovako suludi potez krije se u Danijelovim finansijskim problemima, saopštila je austrijska policija, a prenose austrijski mediji. On je, naime, neposredno pre toga ostao bez posla što ga je izuzetno pogodilo, a dugovao je i novac za zakup stana.

Osim Danijela i Ane koji su smrtno stradali, u detonaciji je povređeno još 15 osoba, a neki od njih i dalje se nalaze u bolnici, prenosi Kurir. Zbog velikih oštećenja koje je zgrada pretrpela svi stanari su iseljeni, a zgrada je srušena i biće izgrađena nova.

Podsećanja radi, Ana B. iz Velike Plane živela je u Beču sa dvojicom maloletnih sinova i suprugom Dejanom T. Anina majka se spletom okolnosti zadesila u neposrednoj blizi zgrade kada je došlo do nesreće ni ne sluteći da je u njemu izgubila dete.

Potraga je trajala do jutra i tada je pronađeno telo njene ćerke pod ruševinama.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Heute)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    14. septembar 2019 | 10:18

    Tuzno...ali i poucno,jer plin ocigledno sam od sebe sluzi za dobre stvari,ovako zloupotrebljen ne sluzi nicem dobrom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA