Čovek u Italiji čekao 23 sata u bolnici, umro je, a kamere su sve snimile

Penzioner iz mesta La Lođa koji je živeo sam na staroj farmi, preminuo je u zoru 2. maja od infekcije creva koja se, po rečima advokata, nije mogla predvideti

  • 11
Bolnica Italia Foto: Carabinieri

Nadzorne kamere u bolnici Santa Kroke di Mosialeri u Torinu snimili su poslednja 23 sata života Đuzepea Ramognina. Advokat njegove porodice izjavio je da iako ne zna da li je preminuli mogao da bude spašen bolničko osoblje zasigurno mu nije pružilo adekvatnu pomoć.

Penzioner iz mesta La Lođa koji je živeo sam na staroj farmi, preminuo je u zoru 2. maja od infekcije creva koja se, po rečima advokata, nije mogla predvideti, piše "Korijere dela sera".

Poslednje sate života proveo je u čekaonici odeljenja za hitne slučajeve, ali po rečima javnog tužioca Kira Santoriela, tek treba da se utvrdi je li medicinsko osoblje za to vreme bilo informisano o njegovom teškom stanju.

Bolnica Italia Foto: Carabinieri

Advokat Gabrijel Roveta suprotnog je mišljenja i tvrdi da je osoblje zanemarilo Ramognina i podcenilo težinu njegovog slučaja. Kao dokazni materijal nudi snimke iz bolnice na kojima se jasno vidi da je Ramognino u bolnicu došao 1. maja u 10 sati, nakratko napustio odeljenje za hitne slučajeve u 13:36 i vratio se tamo 13:41, prenosi "Index.hr".

- Gospodin Ramognino nijednom se za to vreme nije udaljio od odeljenja za hitne slučajeve. Nakratko je izašao i vratio se nakon pet minuta. Ovo je vrlo težak propust i tražićemo dalju istragu. Ne znam da li je mogao da bude spasen, ali sasvim je sigurno da nije dobio odgovarajuću medicinsku pomoć. To se nije dogodilo čak ni kada ga je jedan bolničar našao onesvešćenog u toaletu - rekao je potkrepljujući svoje tvrdenj snimkama beskućnika koji su se u tom trenutku nalazili s njim u čekaonici i koji su pokušavali da privuku pažnju lekara.

Bolnica Italia Foto: Carabinieri

Na snimcima se vidi da je 2. maja u 7 sati Ramognino još bio živ. Bolničko osoblje je reagovalo tek dva sata kasnije, i to na naznaku jednog od pacijenata koji se tada zatekao u čekaonici, samo da bi proglasili mrtvim 9:43.

- Pomešali su ga sa jednim od mnogih beskućnika koji spavaju u bolnici i zbog toga nisu hteli da mu pruže pomoć - rekao je advokat.

Video: Skandal! Doktor usred bolnice tukao pacijenta, masa ljudi nemo gledala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    4. oktobar 2019 | 23:39

    Ne znam o kakvoj humanosti govorimo, više je nema. Prošle godine me kasno naveče, u blizini autokomande ujela ulična mačka za nogu, ušla sam u panici u jednu privatnu poznatu polikliniku jer je mačka sva ćetiri očnjaka zarila u nogu iznad ćlanka i zamolila sam ih da mi samo dezinfikuju ranu pa bih potom otišla kući po knjižicu i rano sutradan u svoj dom zdravlja. Rekli su da to ne rade i da moraju da zovu specijalistu, a to košta 8.000 hiljada dinara. Alo ljudi, nisu gazu sa par kapi hidrogena i joda hteli da mi daju.

  • nikolas

    4. oktobar 2019 | 23:14

    TO VAM JE ZAPAD -AKO STE BEDA I NEMATE KARTICU OSIGURANJA NECE VAM NIKO PRUZITI MEDICINSKU POMOC I SLOBODNO MOZETE UMRETI !!!! NEMA VISE HUMANOSTI NI TRUNKE A AKO STE BOGATI NECE VAS PUSTITI DA UMRETE BRZO DOK VAM SVE PARE NEUZMU!!!

  • Goran

    4. oktobar 2019 | 23:15

    Šta onda reci za Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA