Nemački vojnici ljuti na ministarku: Otkazan im let, a nestala "koka-kola"

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je došlo do pomeranja leta za povratak vojnika, ali ističe da to nije želela ministarka

  • 1

Nemački vojnici, u sastavu međunarodne mirovne misije u Maliju, ljuti su na ministarku odbrane Anegret Kramp-Karenbauer jer je njena poseta odložila let za povratak vojnika kojima je istekao mandat, a i izazvala nestašicu "koka-kole".

Vojnici su se, prema pisanju nemačkog dnevnika "Bild", žalili što je odložen let za povratak vojnika kojima je istakao mandat zbog dolaska ministarke, a ujedno taj let nije mogao biti sproveden ranije zbog pripremnih vežbi za doček.

Uz to, na prodajnom mestu u kampu obustavljena je prodaja "koka-kole", kako su vojnici preneli, kako bi se to piće sačuvalo za ministarku.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je došlo do pomeranja leta za povratak vojnika, ali ističe da to nije želela ministarka.

- Ako zbog mojih poseta vojnici treba da čekaju na svoje letove onda ću ili otkazati posetu ili osigurati da možemo zajedno leteti - poručila je Kramp-Karenbauer.

Istovremeno je najavila da će ubuduće sprovoditi i nenajavljene posete vojnim kontingentima.

Prema pisanju "Bilda", vojnici su svoje nezadovoljstvo preneli poslanicima Bundestaga koji su doputovali sa ministarkom.

Što se "krize" oko "koka-kole" tiče, iz vojske poručuju da to nema nikakve veze sa posetom ministarke, već sa dugim čekanjima na isporuke.

Video: Garda kineske vojske dala domaći zadatak svim kolegama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravo Pice

    10. oktobar 2019 | 17:34

    Dajte im nasu Sljivovicu docice posle da CUVAJU Srbiju. 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA