≫ 

Savet ministara EU: Bez otvaranja pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom

Komesar za proširenje Johanes Han je izrazio žaljenje što je Savet ministara propustio priliku da donese jasnu odluku o otvaranju pregovora

  • 2

Savet ministara EU nije se saglasio o otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, saopštila je posle sastanka Titi Tuparainen, ministarka spoljnih poslova Finske.

Tuparainen je rekla da će predsednik Evropskog saveta Donald Tusk staviti ovo pitanje na dnevni red samita evropskih lidera u četvrtak ili petak u Briselu.

Komesar za proširenje, Johanes Han je izrazio žaljenje što je Savet ministara propustio priliku da donese jasnu odluku o otvaranju pregovora.

- Ovo nije bio trenutak slave za EU, mada ne želim da krivim bilo koga - rekao je Han, dodajući da se nada kako će lideri EU na samitu ispraviti ovu odluku.

- Ogromna većina zemalja članica prihvatila je po treći put u 15 meseci preporuku Evropske komisije da otvorimo pregovore. Žalim što to nismo učinili. Ovo nije nešto na šta možemo biti ponosni. Svako dalje odlaganje ugrožava naž kredibilitet u regionu i nastojanja da budemo jači igrač na globalnom planu - rekao je Johanes Han.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    15. oktobar 2019 | 19:04

    BILO JE TO OBECANJE LUDOM RADOVANJE -SEVERNIM MAKEDONCIMA A I TURCI KOJI SU U NATOU CEKAJU VEC 35 GODINA !!! NAS ISTO TAKO LAZU I OBECAVAJU RAJ!!

  • Mako

    15. oktobar 2019 | 20:29

    Evropa koga je htela , uzela je .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA