Odbegli Srbin Danijel koji navodno ima "listu za odstrel" možda se i ne vrati u zatvor u Nemačkoj

Daniel Vojnović je u Nemačkoj osuđen na 3 godine i osam meseci zatvora za težak napad

  • 6
Daniel Vojnović Foto: Polizei Bielefeld

Više od šest nedelja posle hapšenja odbeglog robijaša Daniela Vojnović (32), on se još nalazi u Srbiji. Otvoreno je pitanje da li će on biti vraćen na odsluženje kazne u Nemačku.

- Njegov status je nepromenjen - rekao je portparol tužilaštva u Nemačkoj. Vojnović u Srbiji mora da odgovara "samo" za prekršaje, koje je tamo počinio, navodi nemački tužilac.

On je u Srbiji isprovocirao tuču, optužen je da je napao policajca, ali i da je počinio pljačku. Kada je uhapšen u Temerinu, u blizini Novog Sada kod sebe je imao dva noža.

Daniel Vojnovic Foto: Polizei

Moguće je da Vojnović napusti srpski zatvor kao slobodan čovek, posle odsluženja kazne. Razlog: Srbija ne izručuje svoje državljane drugim zemljama. Vojnović osim srpskog ima i nemačko državljanstvo.

Težak napad u Nemačkoj

Podsetimo, Vojnović je u Nemačkoj osuđen na 3 godine i osam meseci zatvora za težak napad, početkom 2015. godine. On je 20. marta ove godine, u pratnji dvojice stražara, otišao u dozvoljenu, četvrtu posetu roditeljima u kući u Bald Zalcflutenu. Uprkos tome što je bio pod nadzorom čuvara, uspeo je da pobegne u kupatilo i zaključa se, a zatim iskoči kroz prozor na ulicu.

Lista za odstrel

Potom je seo u automobil svojih roditelja i odvezao se u nepoznatom pravcu. Od tog trenutka, cela Nemačka je drhtala zbog straha da bi Vojnović mogao nauditi nekome. Posebno su strahovali jer su se pojavili navodi da je prethodno napravio "listu za odstrel" na kojoj su se našla imena sudija i tužilaca koji su učestvovali u njegovom procesuiranju, što je navodno podelio sa cimerima iz ćelije i zatvorskim terapeutom.

Vojnović je počinio više krivičnih dela na teritoriji naše zemlje pa se, između ostalog, tereti za krađu kola, izazivanje saobraćajne nesreće i učestvovanje u tuči.

(Telegraf.rs / Izvor: westfalen-blatt.de)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran...

    9. novembar 2019 | 11:14

    cuj ove lazi,srbija ne izrucuje svoje drzavljane drugim zemljama...pa sopstvenog predsjednika izrucismo,sve nase oficire sto su nas branili u otadzbinskom ratu,bivse predsjednike republike srpske...

  • brko

    9. novembar 2019 | 20:56

    Ako je u pitanju lova za izručenje bjezi iz SrbijeSrbin voli pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA