Marinci SAD očekivali nagrade, kada je usledilo masovno hapšenje pred kamerama

Marince su uhapsili agenti mornaričke kriminalističke službe na ceremoniji uručivanja priznanja

  • 3
Hapšenje, Marinci, SAD Printskrin: Youtube/The San Diego Union-Tribune

Na novim snimcima Kancelarije za komunikacije Sjedinjenih Američkih Država zabeleženo je hapšenje 15 marinaca od početka ove godine nakon istrage krijumčarenja ljudi na granici između SAD i Meksika. Marince su uhapsili agenti mornaričke kriminalističke službe.

Dana 25. jula, blizu 800 američkih marinaca okupilo se u bazi "San Mateo" marinskog korpusa Pendlton u okrugu San Dijego, u Kaliforniji, na ceremoniji uručivanja priznanja.

Iako je izabrana grupa marinaca možda mislila da će dobiti nagradu ili pohvale, major Metju A. Dorsi pokazao je na članove službe i rekao: "Uhapsite ove marince", navodi "San Dijego junion tribjun".

Ovo masovno hapšenje usledilo je tri nedelje nakon što su razvodnici Dejvid Havijer Salazar Kvintero i Bajron Darnel Lou, uhapšeni pod optužbom da su ilegalno prevozili imigrante preko američko-meksičke granice "radi finansijske dobiti".

- Znamo za optužbe s kojima se suočavaju i nastavljamo da u potpunosti sarađujemo u istražnim organima u vezi s tim pitanjem - rekao je nakon hapšenja portparol marinskog korpusa, prvi potporučnik Kameron Edinburg.

Ta saradnja je na kraju dovela do hapšenja koje je izvelo oko 40 agenata NCIS-a, navodi se u saopštenju marinskog korpusa.

- Komanda je želela da pošalje poruku kako bi se učinilo da se ovakvo ponašanje ne toleriše - navode.

Dok je 13 marinaca optuženo za zaveru i krijumčarenje ljudi, a još 8 vojnika je ispitano, ali nije optuženo, u vezi sa sumnjama na trgovinu narkoticima, advokati koji su zastupali optužene tvrdili su da je javno hapšenje nezakonito.

- Postupci vlade u ovom hapšenju formacije bataljona i njihovi komentari nakon hapšenja su u potpunosti neprihvatljivi i neprimereni - izjavila je advokatica Betani Pejton O'Brajan.

(Telegraf.rs/Sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DEDA RAKA

    9. novembar 2019 | 16:34

    Sramota, hapse "časne" marince, pa oni su bre ponos kauboja ! Pravo lice USA ( Ubice i Siledžije of America) .

  • Jova

    9. novembar 2019 | 17:03

    Pravo lice Amerike. Niko nije imun na sverc I kriminal. Bravo za Americku pravdu.

  • JS

    9. novembar 2019 | 17:43

    Hapse za krijumcarenje, a za tolika ubistva sirom sveta nista. Zasticeni ameri.😱😱😡💩

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA