• 1

Najpoznatija dolina će nestati, a umesto nje biće - habovi

U istraživanju koje svake godine rangira 150 vodećih startap ekosistema, Silicijumska dolina i ove godine vodi

  • 1

Neće biti sledeće Silicijumske doline, već 30 startap habova koji će dostići kritičnu masu i značajno uticati na globalnu ekonomiju u budućnosti, piše Svetski ekonomski forum pozivajući se na "2019 Global Start up Ecosystem Report" američke organizacije "Start up Genom".

Nijedan od njih neće biti veliki kao Silicijumske dolina u doglednoj budućnosti, ali će svaki napredovati zbog regionalne dominacije ili razvijanja start-up podsektora.

U istraživanju koje svake godine rangira 150 vodećih startap ekosistema, Silicijumska dolina i ove godine vodi, ali za njom slede Njujork, London, Peking, Boston, Tel Aviv, Los Anđeles, Šangaj, Pariz i Berlin.

Ovih 10 globalnih habova su izgradili globalnu reputaciju na osnovu velikog broja startapova i malih biznisa. U Njujorku ih ima više od 9.000, dok Peking sa 1.000 kompanija iz oblasti veštačke inteligencije konstantno napreduje.

Osim ovih globalnih ekosistema, treba ukazati i na najbrže rastuće ekosisteme koji se u izveštaju nazivaju "Challenger Ecosystems": to su Helsinki, Hangdžou u Kini, Džakarta u Indoneziji, Lagos u Nigeriji, Melburn, zatim Montreal u Kanadi, pa potom Moskva, Mumbaj, Sao Paulo, Seul, Šenžen i Tokio.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. jul 2019 | 11:02

    Mi smo imali dolinu gladi, a kako nam ide i opet ćemo, investitori će izgleda da pale.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>