• 58
 ≫ 

Počinje Svetski ekonomski forum u Davosu: Učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

 ≫ 

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana"

  • 58

U švajcarskom zimskom centru Davosu danas počinje godišnji Svetski ekonomski forum, na kome će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić, koji će u Davosu boraviti danas i sutra, prisustvovaće ceremoniji zvaničnog otvaranje Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, saopštila je pres služba predsednika.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

Planirano je i obraćanje predsednika Vučića na skupu pod nazivom "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

 
 
 
View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na @worldeconomicforum u Davosu. #WEF #SerbiaA post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija, navodi se u saopštenju.

Glavne teme ovogodišenjg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je "Sprečavanje klimatske apokalipse".

Na skupu, koji će trajati do 24. januara, učestvovaće neke od najvećih svetskih kompanija, a organizatori Foruma će od svih njih zatražiti da se obavežu na postizanje neto-nulte emisije ugljenika do 2050. godine ili ranije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    20. januar 2020 | 11:46

    Samo ucesce na Svetskom ekonomskom forumu govori u prilog tome koliko su nasa zemlja i nas predsednik cenjeni.

  • Jaaaaa

    20. januar 2020 | 20:20

    Srbija je ekonomski ojacala i postala je deo Svetskog ekonomskog foruma. Pohvale za rad predsednika Vucica, sigurna sam da ce iskoristiiti priliku da promovise i predstavi Srbiju na najbolji nacin

  • OM

    20. januar 2020 | 09:33

    Sastanci sa ovako jakim ljudima u svetu doprinose da Srbija ide ka napetku i razvijenoj ekonomiji, a Vučić sve ovo radi da bi narod u Srbiji imao lepu i bolju budućnost.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>