• 1

Šestu godinu borimo se za bolju poziciju Srbije u svetu: Vučić doputovao u Davos

Vučić je primerio i da su "Amerikanci zauzeli ceo Davos"

  • 1
Aleksandar Vučić, Davos, WEF 2020

Foto: Printscreen/Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Davos, švajcarski zimski centar, gde danas počinje tradicionalni godišnji Svetski ekonomski forum.

- Šestu godinu za redom borimo se za bolje pozicioniranje Srbije u svetu i dolazak novih investitora u našu Srbiju - naveo je Vučić na zvaničnom instagram nalogu @buducnostsrbijeav, uz fotografije iz tog mesta.

Dodao je i da su "Amerikanci zauzeli ceo Davos" i da je naša delegacija smeštena u Klostersu, dvadesetak kilometara od kongresnog centra.

 

Vučić će prisustvovati kasnije danas ceremoniji zvaničnog otvaranja Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić će učestvovati na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

Planirano je i obraćanje predsednika Srbije na skupu pod nazivom "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, Vučić će imati i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija, navodi se u saopstenju.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je "Sprečavanje klimatske apokalipse".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    20. januar 2020 | 14:01

    Ko ce nas da slusa kad smo nebitni, velike sile tu diktiraju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>