• 0
 ≫ 

Prošle godine Kongres nije dao Trampu da ide u Davos. Kada vidite ove cifre, jasno je zašto

 ≫ 

Tramp je glavna zvezda Davosa

  • 0
Svetski ekonomski forum u Davosu, Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Prošle godine, u toku održavanja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, američki predsednik Donald Tramp otkazao je svoje prisustvo.

On je to tada obrazložio time što se nije dogovorio sa svojom Administracijom oko visine troškova.

Davos, dolazak Donalda Trampa

Mesto gde Tramp je sleteo/Foto: Privatna arhiva

Ove godine je stigao, i upravo završio svoj govor, a procenjuje se da dvodnevni boravak američkog predsednika na Svetskom ekonomskom trebalo da košta američke poreske obveznike više od 3,4 miliona dolara. U troškove spadaju iznajmljivanje automobila i hotelskih soba.

Prošlogodišnje putovanje, koje je Tramp otkazao u poslednjem trenutku usred delimičnog gašenja vlade, trebalo je da dostigne 3,6 miliona dolara, ali će i dalje koštati oko 3,2 miliona dolara u zbog neiskorišćenih hotelskih soba i iznajmljenih automobila.

Ukupni troškovi ne uključuju sigurnosne troškove i plate, kao ni procenu od 2,2 miliona dolara potrebnih za let između Amerike i Ciriha i helikoptera iz Ciriha do Davosa.

Tajna služba izdvojila je više od 400.000 dolara za agente koji borave u Bad Ragazu, odmaralištu sa pet zvezdica i još 176.000 dolara za hotelske sobe na aerodromu u Cirihu.

Iznajmljivanje automobila za komunikacionu agenciju Bele kuće, koja obezbeđuje sigurnu komunikaciju predsednika i njegovog osoblja, koštaće oko 266.000 dolara

Pratite naš blog sa WEF uživo OVDE. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>