• 0

Uvredio se? Ne žele da daju pare za sve Evropljane, ministar tvrdi da već "strašno troše"

Holandija već mnogo troši, kaže ministar usred sve većeg pritiska da se poveća rast

  • 0
Amsterdam Na 20. mestu završio je Amsterdam / Foto: Pixabay

Holandija i Nemačka suočavaju se sa sve većim pritiskom da potroše više novca za jačanje ekonomskog rasta, međutim, bivši ministar finansija odbija te tvrdnje.

On kaže da je vlada Holadnije poslednjih godina "strašno trošila“.

Na pitanje da li bi Holandija trebalo da poveća javnu potrošnju, holandski ministar finansija Wopke Hoekstra kaže da je vlada to već učinila.

- Često se kaže, ali nije potkrepljeno brojevima, bar ne za Holandiju. U poslednjih nekoliko godina, ova vlada je ona koja ogromno troši na sve vrste (stvari) na koje vlada može da troši, od odbrane do škola, puteva i policije, i naravno, takođe na klimatske promene - rekao je on na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Bogatije, severnoevropske zemlje poput Nemačke i Holandije suočene su sa sve većim pozivima da se poveća javna potrošnja u cilju jačanja šire evropske ekonomije.

Klimatske promene i održivost bile su ključne teme ove nedelje na Svetskom ekonomskom forumu.

Hoekstra kaže da će Holandija trošiti više novca i da je od ključnog značaja angažovanje građana.

- Zadatak političara je da se uhvate u koštac sa tim problemom, ali da to učine na način da stanovništvo povede sa sobom. Postoji ta podela koju treba premostiti. Ovo je vreme tranzicije i neophodno je da preduzmemo akcije -

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>