• 1

Japanska banka dovodi fond u Srbiju, žele da ulažu u naše startape

Fond bi se bavio startapima i inovacijama

  • 1
Ana Brnabic

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Davosu, gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu, s predsednikom Japanske banke za međunarodnu saradnju Tadašijem Maedom, s kojim je razgovarala o otvaranju investicionog fonda te banke u Srbiji.

- Dobar i konkretan sastanak s Maedom, nastavljamo razgovore o prisustvu Japanske banke za međunarodnu saradnju u Srbiji i on je potvrdio da će posetiti Srbiju do kraja godine - rekla je Brnabićeva novinarima u Davosu.

Do njegove posete Srbiji, dodala je, srpski i japanski timovi razgovaraće o tome kako Japanska banka za međunarodnu saradnju može da otvori investicioni fond u Srbiji, a posebno u oblasti inovacija i start up kompanija, kao i o tome kako taj fond može da sarađuje s domaćim Fondom za nauku.

- Dakle, to su bili konkretni razgovori, oko konkretnih inicijativa, koje će se, nadam se, potvrditi prilikom njegove posete Srbiji - rekla je premijerka.

Podsetila je i da su 27. novembra 2019. ministarstva finansija dve zemlje potpisala Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja između Srbije i Japana, što, kako je ocenila, "otvara još šira vrata" za bolju ekonomsku saradnju i više japanskih investicija u Srbiji.

- To je i do sada bilo jako uspešno, jer mi u Srbiji imamo japanske kompanije - Jazaki, Japan Tobako... Maeda je potvrdio da je nakon našeg sastanka u Tokiju komunicirao sa svim ovim kompanijama da i Japanska banka pruži podršku ovim investicijama u Srbiji - rekla je Brnabićeva.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    23. januar 2020 | 22:05

    A start up-e ce,naravno,dobiti oni koji vec imaju mnogo,a veliki deo malih preduzetnika ce da "grca" u dugovima i porezima...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>