• 1
 ≫ 

BK grupa među sto kompanija na Svetskom ekonomskom forumu: Karići u vrhu poslovne elite u Davosu

 ≫ 

Kao i uvek Karići su prisutni tamo gde su najbolji. Naši veliki projekti širom sveta izazvali su veliku pažnju najvećih biznismena i predsednika država - istakao je Dragomir J. Karić

  • 1
Karici, Davos

Foto: BK Grupa

Treću godinu zaredom kompanija "Dana Holdings", koja posluje u okviru BK grupe, proglašena je za jednu od 100 najboljih kompanija na svetu. Ovim značajnim priznanjem, koje dodeljuje prestižni britanski magazin "World Finance" još jednom je potvrđen izuzetno visok kvalitet poslovanja, a nagradu je tokom trajanja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji okuplja svetsku političku i poslovnu elitu, u ime BK grupe, čiji je predsednik Bogoljub J. Karić, primio Dragomir J. Karić.

Tako je na 50. jubilarnom samitu, na kojem su, između ostalih, učestvovali Donald Tramp, predsednik SAD, Angela Merkel, nemačka kancelarka, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, i Antonio Guteres, generalni sekretar UN, ime Dana Holdingsa ponovo uvršteno među najveća i najznačajnija planetarna imena u svetu biznisa, među kojima su se ovoga puta našli i Samsung, Apple, Rio Tinto, Hitachi, Nike i Nordex. Zadržala je čvrsto svoju poziciju u samom vrhu najboljih na planetarnom nivou, dok su na listi svoje mesto izgubile čuvene kompanije kao što su Alibaba, Amazon, Bayer, Mastercard, Varta i IBM.

- Kao i uvek Karići su prisutni tamo gde su najbolji. Naši veliki projekti širom sveta izazvali su veliku pažnju najvećih biznismena i predsednika država. Srbija je, smem slobodno da kažem, danas tigar u jugoistočnoj Evropi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i korporacijama poput BK grupe, čiji je osnivač i utemeljivač Bogoljub Karić i gde već rade i najmlađe generacije Karića. U izgradnji se rukovodimo visokim standardima i inovativnom tehnologijom, odnosno svime što je neophodno za život i stvaranje jednog modernog čoveka ne za 21. vek već za 22. vek - istakao je Dragomir J. Karić.

Dragomir Karić

Naši veliki projekti širom sveta izazvali su veliku pažnju najvećih biznismena i predsednika država, rekao je Dragomir J. Karić-Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Tokom trajanja Svetskog ekonomskog foruma. Dragomir i Simon Karić, potpredsednik za međunarodne odnose BK grupe - Dana Holdings, su imali niz sastanaka sa najuticajnijim ličnostima iz sveta biznisa kao i susrete sa svetskim državnicima. Bila je to prilika da se razmene iskustva modernog poslovanja kao i da se razgovara o budućim velikim poduhvatima za koje je BK grupa ubedljivo jedan od najpouzdanijih partnera na globalnom nivou.

- Posebno zadovoljstvo mi pričinjava to što su u Davosu predstavnici velikih korporacija u razgovoru sa nama izrazili veliku spremnost da investiraju u našoj Srbiji čime Srbija postaje nezaobilazan centar za razvoj visokih tehnologija - podvukao je Dragomir J. Karić.

BK grupa je po izboru svetskih stručnjaka nagrađena i za "Najveći multifunkcionalni kompleks".

"Minsk World" je najveći građevinski poduhvat u Evropi od tri i po miliona kvadratnih metara i predstavlja "grad u gradu", a predviđeno je da u njemu živi i radi 400.000 ljudi. Svojim stanovnicima, zahvaljujući najnovijim visokotehnološkim dostignućima, pruža sve uslove za udoban i aktivan život - od modernog smeštaja do škola, vrtića, klinika, zabavnih i sportskih centara, uz pažljivo očuvanje životne sredine. Posetile su ga brojne ugledne ličnosti među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Karici, Davos

Simon Karić primio je nagradu kojom je Nebojša Karić proglašen za najboljeg CEO, odnosno najboljeg izvršnog direktora na svetu u oblasti građevinske industrije-Foto: BK Grupa

Simon Karić primio je nagradu kojom je Nebojša Karić proglašen za najboljeg CEO, odnosno najboljeg izvršnog direktora na svetu u oblasti građevinske industrije.

Veliki intervju sa Nebojšom Karićem čuveni "World Finance" je naslovio: "Dana Holdings gradi bolju budućnost za Istočnu Evropu sa svojim konceptom grad u gradu". Karić je u razgovoru za britanski magazin istakao je da je "Dana Holdings primer snažnih porodičnih odnosa koji se uspešno koriste u sistemu upravljanja preduzećem".

Sve ove velike nagrade dobijene na najvažnijem svetskom ekonomskom samitu potvrđuju izvanredne uspehe BK grupe, koju su pre pedeset godina u Peći osnovali braća Bogoljub, Dragomir, Sreten i Zoran sa sestrom Oliverom. U zemljama bivšeg SSSR prisutni su više od četiri decenije kao prva privatna kompanija osnovana u Sovjetskom Savezu, a po modelu njihovog poslovanja tadašnji predsednik Mihail Gorbačov pokrenuo je čuvenu "perestrojku". Danas BK grupa svojim poslovnim angažmanima i delovanjem predstavlja pokretač razvoja kako u istočnoj Evropi tako i u centralnoj Aziji. U svom portfoliju ima upisane milione izgrađenih kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, bolnica, biznis-centara, predsedničkih rezidencija, državnih trezora, tridesetak civilnih i vojnih aerodroma, a trenutno širom planete gradi novih 10 miliona kvadratnih metara najprestižnijih objekata. Njihov logo je simbol kvaliteta u svim državama u kojima posluju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prele

    24. januar 2020 | 14:55

    Kolika li je plata onih koji iz senke vode tu kompaniju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>