• 0

Jedan od najmoćnijih bankara današnjice: Imamo sada novi uslov da vam damo novac - različitu osobu

Na Svetskom ekonomskom forumu važno pitanje je bilo pitanje različitosti

  • 0
Davos

Foto: Privatna arhiva

David Solomon, izvršni direktor Goldman Saksa rekao je u Davosu da njegova investiciona banka neće podržati izlistavanje na berzi startapa koji u upravi neće imati bar jednu osobu koja nije "drugačija", a odluka će se odnositi i na poslovanje u SAD i u Evropi.

Solomon je pojasnio da pri tome prvenstveno misli na to da startapi treba da imaju barem jednu ženu u svojoj upravi te da je statistika pokazala da su američke kompanije koje su unazad četiri godine izašle na IPO s barem jednom direktorkom imale značajno bolje poslovne rezultate od onih koje su bile isključivo muške.

- Počevši od 1. jula u SAD i Evropi Goldman Saks neće učestvovati u IPO firmi koje neće imati barem jednog tzv diverse člana uprave, s naglaskom na žene, a od 2021. tražićemo da u upravama budu barem dve "drugačije' osobe", kaže Solomon.

Naglasio je da je u poslednje vreme 60 kompanija u SAD i Evropi izlistalo svoje deonice na berzi s upravama koje su činili isključivo beli muškarci.

- Možda ćemo propustiti neku poslovnu priliku, ali dugoročno, ovo će po mom mišljenju biti najbolja praksa za rad s kompanijama koje svojim deoničarima mogu doneti najbolje povrate - zaključuje Solomon.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>