≫ 

Kad se Slovenci "otvore": Konobaru u Crnoj Gori ostavili kao bakšiš - jedan jedini cent

Mnogi su se složili da osoba koja je uslužila Slovence nije ni trebalo da uzme "bakšiš"

  • 26
Baksis Foto: Twitter/Џеп Трбосек

Koliko bakšiša treba ostaviti konobaru često je neiscrpna tema za mnoge, ali ne i za Slovence koji su "počastili" jednog crnogorskog konobara jednim jedinim centom.

Gosti kafića dobili su račun koji je iznosio 4.20 evra, a konobar koji ih je uslužio morao je na Tviteru da podeli fotografiju na kojoj se vide dve kovanice od 2 evra, dve od po 10 centi i kao bakšiš samo jedan cent.

Škrtarenje Slovenaca izazvalo je burne reakcije tviteraša koji su se složili u jednom - da osoba koja ih je uslužila nije trebalo ni da uzme svoj "bakšiš".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bgd

    1. avgust 2019 | 07:26

    Ako se smatra uobičajenim da je bakšiš do 10% onda su trebali da mu ostave 42 centa, mada bi bilo bolje da mu nisu ostavili ništa nego ovo. S druge strane, priča oko bakšiša me užasno nervira jer zašto bi se to uopšte plaćalo? Cenu pića određuje lokal i u tu cenu bi trebalo da bude uračunata i plata konobara, ne vidim razlog da mušterije moraju bilo šta drugo da plaćaju osim onog što su naručili.

  • Nemanja

    1. avgust 2019 | 01:14

    Kakav bre baksis?!? Rade ljudi za platu. Donese piće od šanka do stola i treba da ga castiš za to sto radi svoj posao?!? Pa zamisli kad bi na salteru svakom radniku trebao da ostavljam baksis za uslugu koju uradi i za koju prima platu. Platis racun za struju i treba da ostavis 10% bakšiš. Čist debilizam

  • Pera Bd

    1. avgust 2019 | 07:34

    Pošto sam trenutno na crnogorskom moru, kakva je njihova usluga i ponašanje ovde u većini prodavnica, kafića, restorana, ... verovatno nije ni zaslužio više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA