Brazilski predsednik ima rešenje za spas planete: "Veliku nuždu treba obavljati svaki drugi dan"

Kako kaže, dovoljno je samo jesti malo manje

  • 2

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro smatra da će smanjenje apetita pomoći našoj planeti i sugeriše ljudima da obavljaju veliku nuždu svaki drugi dan kako bi spasili svet, piše BBC.

Bolsonaro se nedavno našao na meti kritičara kada su službeni podaci pokazali da je u kratkom razdoblju došlo do naglog porasta krčenja šuma u Amazoniji. Nakon toga, on je jednostavno otpustop šefa agencija koji je dao ove poražavajuće podatke u javost, optuživši ga da iznosi neistine o razmerama problema.

Novinar koji je citirao ovaj izveštaj je dodao i da su krčenje i poljoprivreda odgvoroni za četvrtinu efekta staklene bašte na Zemlji. Na pitanje kako će uslediti poljoprivredni razvoj i zaštita okoline brazilski predsednik je dao ovaj savet:

- Dovoljno je jesti malo manje. Pričate o zagađenju okoline. Dovoljno je obavljati veliku nuždu svaki drugi dan. To će biti bolje za ceo svet - rekao je on.

Pogledajte video: Gori Sibir: Bukti 1.6 miliona hektara šume, uvedeno vanredno stanje

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA