Galeb ukrao muškarcu kesicu marihuane iz ruke: Spasao Šveđanina hapšenja jer je odneo dokaz

Policajci nisu očekivali nekog trećeg da se umeša u ovu akciju

  • 7
Galeb upao u kari Foto: Facebook/Tiggywinkles Wildlife Hospital

Muškarac u Švedskoj spasao se hapšenja tako što mu je galeb iz ruke "ukrao" kesicu sa marihuanom i odleteo sa njom u trenutku dok su mu se približavali policajci.

Policajci u civilu patrolirali su na Festivalu kulture u Geteborgu, kada su primetili ženu kako slobodno puši marihuanu, i dok su prilazili muškarac koji je bio u njenom društvu zgrabio je kesicu sa marihuanom, što je primetila i policija, prenosi portal Leaf Desk.

Kako se navodi, policajci su se onda usmerili ka muškarcu u nameri da ga uhapse, međutim nekoliko trenutaka pre nego što su policajci prišli, pojavio se galeb koji je uzeo kesicu i odleteo sa njom, pa je tako odneo i dokaz.

Portparol policije u Geteborgu Štefan Gustafson izjavio je da je prema proceni policajaca u kesici bilo oko 10 grama kanabisa, međutim, kako nije bilo dokaza, nije ni došlo ni do hapšenja.

- Policajci nisu očekivali nekog trećeg da se umeša. Na tom mestu postoji veliki broj galebova, a jedan od njih je video svoju šansu i zgrabio kesu. Policajci su samo posmatrali kako galeb nestaje ka nebu - rekao je Gustafson.

Policajci su uhapsili ženu zbog korišćenja i posedovanja marihuane.

U Švedskoj važe najstroži zakoni o drogama, i po njima se posedovanje marihuane kažnjava velikom novčanom kaznom i zatvorom do 6 meseci.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA