≫ 

Stručnjaci za Monopol tvrde: Uz ova četiri trika sigurno ćete pobeđivati

Ne postoji univerzalni čarobni trik koji vam donosi sigurnu pobedu, ali postoje strategije koje uveliko povećavaju šanse.

  • 0

Sigurno je svako od vas bar jednom zaigrao Monopol - društvenu igru u kojoj je cilj kupovina poseda, njihovo iznamljivanje i preprodaja kako biste zaradili što više novca i do kraja ostali jedini igrač na tabli koji vlada svim posedima.

Iako je zabavna, Monopol je igra koja zahteva vreme, te u bilo kom trenutku, nakon silno uloženog truda, i dalje možete da bankrotirate i izgubite pred samim krajem igre.

Naravno, ne postoji univerzalni čarobni trik koji vam donosi sigurnu pobedu, ali postoje strategije koje uveliko povećavaju šanse.

Flin Zajger i Dari Merkens su iskusni igrači Monopola, a za Reader's Digest otkrili su nekoliko poteza koji će poboljšati vašu igru.

Kupujte, kupujte, kupujte

Za jedan od trikova ste pre sigurno već čuli - kupujte sve na šta stanete. Zajger tvrdi da je ova strategija jako učinkovita.

- Od početka igre dobra je ideja kupovati što više možete. Za razliku od stvarnog života u Monopolu je štednja retko kad dobra stvar. Ne zarađujete nikakvu kamatu od novca koji imate, dok će imovina koju kupite uvek moći da bude izvor zarade - kaže on.

- Što brže prikupite nekretnice i počnete da gradite kuće to bolje - saglasio se Merkens.

Monopol Foto: imgur

Fokusirajte se na narandžasta polja i ona oko njih

Iako je dobra stvar kupovati što više, oba pro-igrača kažu kako je posebno važno fokusirati se na narandžasta polja. Merkens objašnjava kako su narandžasta polja jako blizu nekolicini prometnih polja poput zatvora. Zbog vremena koje igrači provedu u zatvoru na ovim poljima se češće zaustavljaju (jer slede uvek nakon njega).

- Statistički gledano, najčešći prostori na ploči su mesta između zatvora i besplatnog parkiranja, te između besplatnog parkiranja i odlaska u zatbor. Kad vam se pruži prilika, trgujte ili gradite na tih pet monopola: svetlo-plavom, ružičastvom, narandžastom, crvenom i žutom. Čak ni mnogi profesionalci zapravo ne znaju ovo pravilo - kaže Zajger.

Kupujte kuće, ne hotele

Jedan od najvažnijih saveta koji Merkens naglašava je da uvek zapamtite da postoje samo 32 kuće.

- Jednom kada te 32 kuće nestamu, više niko ne može da gradi kuću na bilo kom svom imanju. Odmah gradite kuće, a ako ikad dobijete monopol, stavite tri kuće na njega što pre možete. Time ćete smanjiti broj dostupnih kuća - rekao je on.

Važno je brzo kupovati.

mONOPOL, DRUŠTVENA IGRA, DRUŠTVENE SOCIJALNE IGRE Foto: PProfimedia/LOOK-foto

- Prvi igrač koji je dobio monopol na ploči ima najbolju šansu da svoje protivnike dovede do bankrota pre nego što oni to učine vama. Gradnja kuće od presudne je važnosti za uklanjanje konkurencije. Čak i ako nemate mnogo novca, trebalo bi da učinite sve što možete, uključujući trgovinu i hipoteku, kako biste podigli barem tri kuće na nekretnici. Jednom kad to učinite, ostali igrači će morati da vam plaćaju svaki put kad stanu na vaše polje - objašnjava Zajger.

Što se tiče hotela, Merkens smatra da to nisu dobra ulaganja.

- Sve što s njima radite je vraćanje većeg broja kuća nazad na raspolaganje drugima. Vaš primarni cilj trebalo bi da bude da imate sve kuće na svim svojim imanjima, što sprečava vašre protivnike da grade kuće na bilo kom svom posedu - navodi on.

Dodatni potezi

Uz ove velike strategije, važne su i one manje. Merkens kaže da zapravo ne želite da budete bankar.

- Previše vas ometa i verovatno ćete zaboraviti na jedno plaćanje najma dok izdajete novac drugima - navodi on.

Za kraj, otkrio je još jedan pametan potez.

- Pred kraj igre nemojte da se bojite boravka u zatvoru. To bi moglo da bude najsigurnije mesto za vas, a vaši protivnici mogu da bankrotiraju dok se vi hladite u zatvoru - navodi.

VIDEO: Bahati gejmer poludeo zbog igrice i demolirao televizor

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA