Fotografisao je avione u kojima je letela njegova devojka, a onda je uočio neobičnu pojavu

Kada avion leti na velikoj nadmorskoj visini, dolazi do pada pritiska i temperature vazduha

  • 1
Avion duga Foto: Profimedia

Avion se kreće kroz oblake, a trag koji ostavlja iza različitih je nijansi. Ovaj neverovatan trenutak na nebu snimio je australijski fotograf Majkl Marston u Brizbejnu, koji na društvenim mrežama objavljuje upečatljive vazduhoplovne snimke i video zapise.

Martson je počeo da beleži takve fotografije pre tri godine. Njegova partnerka Trejsi je stjuardesa i Matson je mislio da će biti lepo da fotografše avione u kojima se ona nalazi.

Počeo je da eksperimentiše sa fotografijama po danu i noći, a ubrzo je počeo da posmatra i druge vazduhoplovne pojave.

- Primetio sam da avioni izgledaju prilično lepo kada se kreću iznad pod odrđenim atmosferskim uslovima, iza sebe stvaraju dugu, zajedno sa dimom - rekao je Marston za CNN.

Kada avion leti na velikoj nadmorskoj visini, dolazi do pada pritiska i temperature vazduha, objašnjavaju stručnjaci Instituta za atomosferu fizike nemačkog vazduhoplovnog centra. Ako u vazduhu ima dovoljno vlage, isparenja koja nastaju iza aviona se smrzavahz, stvarajući kristale leda.

Kada su ti kristalići pod određenim uglom u odnosu na Sunce nastaju dugine boje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Predator

    18. septembar 2019 | 22:57

    Crte iza aviona koje brzo nestanu su obican vazduh itd...a crte koje stoje satima su Kemtreilsi!!!zaprasivaci kojim nas prskaju elita

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA