Dobar tajming: Nemački sud presudio da je mamurluk bolest taman pred Oktobarfest

Taman na vreme za Oktobarfest

  • 0

Ukoliko javite na poslu da ste "bolesni" jer ste prethodne večeri popili previše piva i niste sposobni da radite, zakon će, bar u Nemačkoj, biti na vašoj strani jer je sud u ovoj zemlji upravo presudio da je mamurluk - bolest.

Odluka je doneta nakon što je firma, koja proizvodi pića i praškove protiv mamurluka izvedena pred sud i optužena za iznošenje ilegalnih zdravstvenih tvrdnji o lekovima protiv mamurluka.

U presudi, sud u Frankfurtu je rekao da firme ne mogu "pripisati nikakva svojstva za sprečavanje, lečenje ili izlečenje ljudske bolesti niti ostavljanje utiska takvog svojstva".

Te ljudske bolesti uključuju mamurluk, rekao je sud, objašnjavajući da se bolest definiše kao "mali ili privremeni poremećaji normalnog stanja ili normalne aktivnosti tela".

Umor, mučnina i glavobolja su simptomi mamurluka, a oni običnu nestaju i nije potrebno medicinsko lečenje, rekao je sud.

Ova odluka je naišla na veliko odobravanje u Nemačkoj, jer je u Minhenu pre samo nekoliko dana počeo Oktobarfest.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA