Italijanski barmeni stavljaju gostima testeninu u pića. Za to imaju dobar razlog

Aktivisti za zaštitu životne sredine kažu da je ovo sjajna ideja

  • 0
testenina Ilustracija; Foto: Pixabay.com

Pojedini italijanski barmeni počeli su da koriste pastu kao zamenu za plastične slamke. Na taj način žele da smanje količinu plastičnog otpada, navodi portal "Unilad".

Odluka svetskog lanca brze hrane "Mekdonalds" da umesto plastičnih slamki koristi papirnate, pokrenula je veliku raspravu o korišćenju ovih predmeta koji pomažu, a i pružaju užitak u ispijanju pića.

Po uzoru na "Mekdonalds", barmeni u pojedinim italijanskim ugostiteljskim objektima odlučili su da u pića stavljaju pastu koja se može koristiti kao slamka.

Korišćenje proizvoda od testenine u ovu i druge svrhe nije noviitet. Nešto slično se već desilo u Velikoj Britaniji.

Testenina se prilaže kao pribor za konzumaciju različitih jela i pića.

Britanski restoran "Brace & Browns" je još prošle godine počeo da koristi pastu kao slamke. Vlasnici restorana su u razgovoru za "BBC" poručili da su reakcije gostiju vrlo pozitivne jer ovakve slamke ne utiču na ukus pića.

Aktivistkinja globalne organizacije za zaštitu životne sredine "Greenpeace" Elena Polisao za britanski list "San" je kazala da je ova dosetka zapravo sjajna ideja.

- Postoje ljudi koji moraju da konzumiraju tečnost pomoću slamke. Međutim, postoje i one kojima nisu potrebne. Slamke od testenine su sjajna ideja kako smanjiti zagađenje životne sredine. Alternative plastičnim slamkama moraju da budu dostupne svima - rekla je.

(Telegraf.rs/Unilad)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA