≫ 

Isus Hrist danas ne bi mogao da uđe u Veliku Britaniju, "osim u slučaju da je stolar"

Premijer Džonson je jedan od najdrastičnijih u zalaganju za imigracioni sistem bodovanja kojim bi se imigrantima dodeljivali poeni na osnovu njihovih kvalifikacija, edukacije, godina, poznavanja englekog jezika, kao i sposobnosti potrebnih za život u Velikoj Britanji

  • 4

Uspostavljanjem imigracionog sistema premijera Džonsona, i Isus Hrist bi bio odbijen na granici Britanije - izjavio je nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi.

- Našem osnivaču, Isusu Hristu koji, naravno, nije bio belac, pripadnik srednje klase i Britanac – ne bi bila odobrena viza – osim u slučaju da smo u nedostatku sa stolarima - izjavio je, na CBI biznis konferenciji u Londonu, bišop Velbi. Njegova kritika imigracionog sistema izazvala je smeh i aplauz publike.

Premijer Džonson je jedan od najdrastičnijih u zalaganju za imigracioni sistem bodovanja kojim bi se imigrantima dodeljivali poeni na osnovu njihovih kvalifikacija, edukacije, godina, poznavanja englekog jezika, kao i sposobnosti potrebnih za život u Velikoj Britanji.

Ovaj imigracioni sistem je urađen po ugledu na onaj u Australiji i predložila ga je prvi put Nezavisna partija Velike Britanije pred izbore 2017.

Ideju takvog sistema bodovanja je preuzeo kabinet Borisa Džonsona. Džonson kaže da se zalažu za "jednak" imigracioni sistem koji bi bio uspostavljen nakon Bregzita, ako pobede na izborima 12. decembra.

Prema sadašnjem, već uspostavljenom imigracionom sistemu, građanima EU nisu potrebne vize za rad u Velikoj Britaniji.

Dok se konzervativci zalažu za predloženi imigracioni sistem bodovanja radi smanjenja ulaska u zemlju migranata koji nisu kvalifikovani, laburisti se žustro protive takvom načinu procenjivanja i odlučivanja.

Komentar nadbiskupa Velbija izazvao je burne reakcije. Mnogi su prihvatili taj komentar kao šaljiv, govoreći da bi Isus vrlo lako ispunio kriterijume, govoreći da je i previše kvalifikovan zbog posedovanja karakteristike pretvaranja vode u vino ili to što je uspeo da nahrani 5,000 ljudi s pet vekni hleba.

Video: Veliki petak se u Britaniji pretvorio u paradu pijanstva

(Telegraf.rs/B29/RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sale1971

    20. novembar 2019 | 09:57

    Isus ti uskoro stiže kao konjanik sa legijom andjela da pobedjuje i pobedi, neće mu biti potrebna dozvola nekog priglupog političara koji bez veze uzima njegovo ime u usta!

  • B......

    20. novembar 2019 | 07:37

    Isus Hristos moze sve sto hoce. A ovaj sto izjavi glupost nije ni svestan kolko je jadan i nemocan i da mu zivot od Hrista zavisi

  • Бс

    20. novembar 2019 | 00:37

    Чему омаловажавање Исуса Христа, он је на земљи био човек као и сви није био бог али је чинио чуда како би доказао да је он спаситељ и својим животом је показао људима како треба да се живи, а друга ствар да је он данас на земљи као човек убили би га опет, али он кад дође следећи пут долази као бог, са мачем са две оштрице тако да чувајте се сатанисти😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA