OVO NE SMETE PROPUSTITI U BUDVI: Evo koje prirodne lepote preporučuje lokalno stanovnistvo (FOTO)

Libanski kedar, eukaliptus, tropska mimoza, japanska mušmula, kaktus, agava, pitospora... decenijama su za turiste i izletnike i iz udaljenijih mesta nešto što se mora videti

  • 0

Pored dobro poznatih plaža, najbolje je da se prepustite gostoprimstvu domaćina, koji će vas prvo povesti na pijacu lokalnih proizvoda jer na pijaci najbolje upoznate jednu destinaciju. Kasnije, osvežite se u novootovorenom Aqua parku ili na atraktivnim ili skrivenim plažama budvanske rivijere. Pravilo broj jedan za svakog turistu koji poseti Crnu Goru je da proba ono što ne može naći u svojoj zemlji. Zato su, kažu izlagači, turisti i najbolji kupci.

Ova peščana plaža je jedna od 10 NAJBOLJIH u EVROPI. Nalazi se na nekoliko sati vožnje od SRBIJE! (VIDEO)

Foto: Promo Foto: Promo

Pijaca ruralnih proizvoda, održava se svake subote od 8h do 13 h u parku ispred Starog grada. Domaće voće i povrće, sokovi, domaća rakija, vino, med, čajevi i proizvodi od bilja koje proizvode sestre iz manastira u okolini Budve, samo su neki od proizvoda koji se mogu pronaći na pijaci.

Foto: Promo Foto: Promo

12 fotki sa peskovitih plaža zbog kojih ćete jedva čekati da dođe leto (FOTO)

Oko hotela "Miločer", sagrađenog pre 80 godina kao letovalište jugoslovenske dinastije Karađorđević, decenijama se formirao vrt od egzotičnog drveća i cveća, zeleno-cvetna oaza u srcu ekskluzivne svetostefansko-miločerske turističke zone. Libanski kedar, eukaliptus, tropska mimoza, japanska mušmula, kaktus, agava, pitospora... uz lokalno mediteransko rastinje i cveće, decenijama su za turiste i izletnike i iz udaljenijih mesta nešto što se mora videti.

Foto: Promo Foto: Promo

Ispred parka su predivne plaže - Miločerska (Kraljeva) i Kraljičina.

ZA OVIM DEVOJKAMA SE OKRETALO CELO PRIMORJE: Karnevalom u Budvi otvorena turistička sezona (FOTO)

Najveći Aquapark na Mediteranu - smešten u prelepom okruzenju brda Topliš, sa fenomenalnim pogledom na Budvu. Kompleks obuhvata niz najzabavnijih i najuzbudljivijih vodenih atrakcija – tobogana i bazena, dečji deo koji ima preko 50 atrakcija, veliki restoran, 3 bara i još mnogo toga.

Foto: Promo Foto: Promo

Omiljene plaže lokalaca:

NEVEROVATNO: Ne možete ni da pretpostavite kako je Budva izgledala pre 80 godina (FOTO)

Jaz plaža - udaljena je od Budve oko 2,5 kilometra u pravcu Kotora i Tivta. Ukupna površina plaže je 22500 m2. Plaža je šljunkovita, a u vodi peskovita. U njenom zaleđu su autokamp i parking, obrasli zelenilom, više restorana i kafića. Plaža je izdeljena na više zakupljenih kupališta.

Foto: Promo Foto: Promo

Lokalno stanovništvo preporučuje svojim gostima kupanje na levom kraju ove plaže, u prelepom ambijentu gde se reka uliva u more, ovaj deo plaže nije pod zakupom, sve sto Vam je potrebno je da ponesete je peškir i dobru knjigu. Ako ste ljubitelj Ade Bojane, ovaj deo Jaz plaže će Vas neodoljivo podsetiti na atmosferu sa ulcinjske “Velike Plaže”.

Foto: Promo Foto: Promo

Lokalnom stanovništvu poznata kao plaža “Malaji” nalazi se na 5 minuta hoda stenovitim putem, ako krenete sa desne strane plaze “Jaz”. Ova uvala, u kojoj se nalazi i istoimeni plažni bar, je miran i opuštajući užitak čak i tokom glavne turističke sezone, u ambijentu netaknute prirode možete uživati zavaljeni u mrežama za ljuljanje uz laganu muziku i odlične koktele.

Foto: Promo Foto: Promo

Balun plaža – uvala "na pjenu od mora" u srcu ambijentalne celine između Petrovca i Svetog Stefana okružena kamenim vrtačama i bujnom vegetacijom pruža celodnevni užitak za ljubitelje lokalnih specijaliteta. Mala kamena plaža na kojoj nikada nije velika gužva, predivan zalazak sunca i galerija lokalnog umetnika “Sava Pavlovic“ ispuniće očekivanja pravih boema.

Foto: Promo Foto: Promo

Drobni pijesak, sa dva udobna restorana na početku plaže idealnim za neko piće i dobar zalogaj nakon sunčanja i kupanja na dobrim delom divljoj peščanoj plaži. Ova plaža potpuno je jedinstvena u svom ambijentu i specifičnoj boji mora.

Foto: Promo Foto: Promo

Buljarica - najduža plaža na budvanskoj rivijeri - duga je 2250 metara sa površinom od 72850 metara kvadratnih. Plaža je šljunkovita, sastavljena od peska zlatnožute boje, belih i sivih oblutaka. U njenom zaleđu se nalazi močvarno Buljaričko polje koje predstavlja prirodan rezervat. Uz plažu postoji nekoliko restorana i kafića. Od Petrovca je udaljena 2 kilometra. Veći deo plaze nije pod zakupom, pa ukoliko planirate celodnevno posetu ovoj plaži, ponesite suncobran!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA