• 6
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bundeva umesto šerpe! Omiljeni recept Tanje Bošković koji je idealan za jesenje dane

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prste da poližeš!

  • 6
Tanja Bošković recept

Foto ilustracija: Telegraf/ATA Images/Shutterstock

Bundeva je i zdrava i ukusna. Može se pripremati na razne načine, kao slano ili slatko jelo, a evo kako je sprema glumica Tanja Bošković.

Uzmite jednu veću bundevu, isecite poklopac i dobro očistite (semenke ispecite, sjajno idu uz gledanje filmova).

Stavite je zatim u rernu na sto pedeset stepeni, jedno petnaest minuta, ne duže, ali vodeći računa da ne izgori.

Izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi.

Na kilo seckanog luka, u šerpu u koju ste prosuli jednu čašu rakije (najviše volim kajsijevaču jer me podseća na zaljubljivanje), bacite kilogram bifteka iseckanog na kockice.

Valja dobro začiniti, zaljutiti, valja staviti (sad odajem tajnu) jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčkajte najmanje tri i po, četiri sata i s vremena na vreme nalivajte vinom.

Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, na sve to prospite jednu šaku smrznutog kukuruza, vratite u rernu i pecite na sto pedeset stepeni dobra dva sata.

Prijatno!

(Telegraf.rs/ odlomak iz knjige "KUVARI GLUMCI" Milan D. Špiček/Mina Mart)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Čika Jova

    18. septembar 2019. | 18:40

    Da li je ona probala ovo jelo, ili nas tera da prvi mi probamo?

    Podelite komentar

  • VX

    18. septembar 2019. | 22:32

    Da spremam jelo šest sati ?

    Podelite komentar

  • Kv

    18. septembar 2019. | 23:47

    Ne mogu života mi da guram kajsije u meso, plus vino, cimet. .. neka... a i dok se zgotovi pockrasmo gladni, ko pretekne posle ovog specijaliteta nek se javi u komentaru. Aj prijatno.

    Podelite komentar