≫ 

Koje proizvode treba da jedete kako biste na moru dobili atraktivan preplanuli ten

Zlatna, svetlosmeđa koža se smatra atraktivnijom

  • 2

Želite li da imate lep ten nakon letnjih meseci? Samo dodajte nekoliko sastojaka u svoj dnevni meni.

Šargarepa, šargarepe Foto: pixabay.com

Šargarepa

Esencijalno povrće, ako želite da imate ravnomeran i lep ten. Ovo je čuveni izvor beta-karotena. Redovna konzumacija šargarepe ne samo da pomaže da se ojača imunitet, poboljšaju odbrana tela, vid i stanje zuba, već pomaže i da dugo zadržite svoj ten.

breskva Foto: Pixabay.com

Breskva

Ovaj sočan plod je veoma koristan za zdravlje i prelepi ten. Breskve sadrže u svom sastavu veliku količinu vitamina i minerala. Među njima već znamo beta-karoten. Breskve štite kožu, sprečavaju opekotine i doprinose ravnomernoj boji kože. Osim toga, ovo voće je odgovorno za proizvodnju pigmenta melanina, koji pozitivno utiče na boju kože.

brokoli Foto: Pixabay.com

Brokoli

Pravi je izvor vrednih nutritivnih svojstava. Brokoli sadrži u svom sastavu prirodne antioksidante, vitamine A, E, C, B. Redovna konzumacija brokolija pomaže u zaštiti kože pre i za vreme sunčanja. Osim toga, zeleni „cvetovi“ imaju lekoviti učinak: smanjuju crvenilo dobiveno kao rezultat sunčanja.

voće, lubenica, dinja Foto: Pixabay.com

Dinja

Ako sanjate da imate prelepi ten, dinju svakako vredi uključiti u ishranu. Dinja sadrži u velikim količinama vitamine B1, B2, C, PP, gvožđe i beta-karoten. Dinja jača boju kože. Preporučena dnevna doza je 300 grama.

paradajz Foto: Pixabay.com

Paradajz

Paradajz će vam takođe pomoći da dobijete lepu boju. On obavljaju nekoliko funkcija: štiti kožu od sunčeve svetlosti i pomaže u postizanju lepe boje kože. Ovo povrće sadrži minerale, vitamine B i dragocenu materiju likopen. Likopen je efikasno sredstvo za sprečavanje raka kože. Mala čaša soka od paradajza pomaže u zaštiti kože od UV zračenja, u jačii proizvoda sa niskim nivoom zaštite.

VIDEO: Da li ispravno koristite kremu za sunčanje?

(Telegraf.rs/ zenskimagazin.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA