≫ 

Zašto veza sa osobom koja "ne postoji" na društvenim mrežama u nama budi najgore? Evo šta nas muči

Zaljubljivanje u nama budi istinskog špijuna, a najlakši način da dođemo do informacija su društvene mreže

  • 1

Siguran način da aktivirate svoju detektivsku crtu jeste da se zaljubite. Kada nam se neko dopada, odmah poželimo da znamo sve o toj osobi. Gde je išao u školu, kakvi su mu najbolji prijatelji, kakvu muziku sluša i, što je vrlo važno, kako su izgledale njegove ili njene bivše ljubavi.

Da, zaljubljivanje u nama budi istinskog špijuna, a najlakši način da dođemo do informacija su društvene mreže. Čak i kada "malo" lažemo na društvenim mrežama, iskusnom oku ne promiču bitni detalji. Skoro sve što nas interesuje možemo da saznamo na ovaj način.

Ali, šta ako osoba nije korisnik ovih društvenih platformi? I, da li uopšte ima takvih? Zvuči neverovatno, ali ima. U veoma malom broju, ali postoje.

E, tu nastaje problem. Iako podržavamo to što zaista imaju neki život van imaginarijuma Fejsbuka i Instagrama, uhoda u nama ne može da se pomiri s tim da ne možemo da ih "proverimo" pre nego što se upustimo u ozbiljniju vezu s njima. Naša bujna mašta pokreće mašineriju zvanu "najgori mogući scenario" i počinju sumnje i takozvani "tripovi".

Drustvene mreze

Ilustracija: Telegraf/Pixabay

- Kad nam nedostaju određene informacije o nečemu, naš mozak će se postarati da popuni te "praznine". Ako ste po prirodi osoba koja stalno brine i strepi od najgoreg, vaš mozak će najverovatnije upotpuniti sliku najgorim mogućim scenarijem. Shodno tome, ako osoba ne "postoji" na društvenim mrežama, vrlo je lako postaviti pitanje: "Zašto? Da li nešto krije, pa ne nema profil?"- kaže Tes Brigam, psiho-terapeutkinja iz San Franciska.

Iako smo svesni da sve što vidimo na društvenim mrežama nije "realno", ali opet imamo kakav-takav uvid u život osobe koja nas interesuje.

- Lepo je videti svog potencijalnog partnera u običnim, životnim situacijama  - sa psom u parku, u druženju s prijateljima ili na koncertu. Ženama je posebno važno da u osobu vide u situacijama i aktivnostima koje su im "poznate", zbog čega se osećaju sigurnije u svoj izbor i manje anksiozno - kaže Tes Brigam.

Ipak, neke "singl" osobe se nikada ne bi upustile u vezu sa osobom koja ne poseduje profil na društvenim mrežama. Iako su informacije koje dobijaju iz tog izvora bitna stavka, to nije glavni razlog zbog kojeg se ne upuštaju u veze sa ovakvim osobama. Obično se radi o ljudima koji su vrlo aktivni na društvenim platformama da ne mogu da zamisle da su kompatibilni sa osobom koja to ne radi.

Muskarac, mladic, devojka, poged, gleda u, ljubav, susret

Foto: Profimedia

S druge strane, ulazak u vezu s nekim ko nije korisnik društvenih mreža može se ispostaviti kao veoma plodonosan. Smanjuje se pritisak s parova da vode računa o svom ponašanju na mrežama, u smislu s kim su prijatelji, čije slike "lajkuju" i slično. Sloboda da u vezi budete to što jeste je ključna ako želite ljubav na duge staze.

Takođe, pomaže i u očuvanju samopouzdanja. Ukoliko ne znate da vaš partner prati bezbroj manekenki i provodi sate gledajući njihove  fotke u donjem vešu, nećete imati razloga da budete nesigurni.

Video: Kako da zaštitite podatke na Facebooku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    13. oktobar 2019 | 10:41

    Ja sam jedan od njih, nemam fb vise od 7 godina, nikad nakog gasenja nisam ni pozeleo da ga opet naoravim, instagram nikad nisam koristio, s tim sto navodno "imam" zajednicki profil sa svojom zenom, iako se licno nikad nisam ni ulogovao na isti... moje ime stoji da je " smekerčići" ne bi smarali, a misljenja sam da je osoba, koja se iporno slika sama, zeljna tudje paznje, pa je samim tim nepouzdana kao partner. Pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA