Šta mi to nosimo? Kupci prestrašeni zbog upozorenja da odeća sadrži hemikalije koje izazivaju rak

Šokirani potrošači osuli su paljbu na onlajn internet prodavnicu Pretty Little Things nakon što su upozorili kupce da bi njihova odeća mogla da bude potencijalno štetna po zdravlje

  • 3
pretty little things Foto: prettylittlething.com

Prodavac iz Mančestera izdao je izjavu na svom sajtu da neka odeća iz prodaje sadrži u sebi hemikalije koje mogu da izazovu rak i defekte po rođenju.

Ova poruka je izdata zbog potrošača iz Amerike koji mogu kupovati putem ovog sajta, ali je prilično zastrašila redovne kupce.

U poruci upozorenja je pisalo:

- Neki proizvodi u našoj onlajn prodavnici s vremena na vreme mogu da sadrže hemikalije koje prema viđenju države Kalifornije mogu da izazovu rak i defekte pri rođenju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by PrettyLittleThing (@prettylittlething) on

Uplašeni kupci su delili objavu na društvenim mrežama uz kometare brige i ogorčenja iako je rizik za dobijanje raka na ovaj način na svom minimumu (2 na 100.000, ali upozorenje zakonski mora da bude saopšteno kupcima).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    25. septembar 2019 | 21:54

    Svaki oblik sintetike uključujući i odeću od gmo pamuka, to je sve loše po zdravlje i tokom pranja mikro čestice iz sintetičkog veša se puštaju u odvod i zagađuju reke, mora i okeane. Ljudi pričaju o tome kako plastične kese i slamke zagađuju planetu, a odeća koju nosimo je jednako štetna.

  • Ale

    26. septembar 2019 | 00:07

    Arilje pamuk 100 posto sigurno

  • Johan

    26. septembar 2019 | 06:57

    Kolko ja vidim najbolje je da hodamo goli ili da se umotavamo u najlon onje najzdraviji cinimi se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA